Mulighed for endnu en opjustering fra FLSmidth

Udgivet den 22-08-2005  |  kl. 16:19  |  

Jyske Bank ser positivt på FLSmidth oven på sidste uges opjustering - en begivenhed som banken ser mulgheder for senere på året.

- Vi forventer nu et driftsresultat (EBIT) på 312 (248) mio. kr. og ligger dermed højere end selskabets egne forventninger. Vi ser dermed mulighed for positivt nyt fra FLSmidth. Vi føler endog, at estimaterne er relativt forsigtige sammenholdt med udviklingen i det seneste kvartal, skriver Jyske Bank i en kommentar og fortsætter:

- Såfremt vi i vores estimater antager, at cementdivisionen vil kunne opnå samme rentabilitet i 3. og 4. kvartal, som vi har været vidne til i 2. kvartal og lader alle andre forudsætninger være uændrede, vil det hæve estimatet på driftsindtjeningen til 392 mio. kr. Der er sammenfattende gode muligheder for positive overraskelser fra FLSmidth.

Spar Nord, som har opjusteret FLSmidth-aktien til Overvægt fra Neutral, er af samme opfattelse som Jyske Bank med hensyn til selskabets guidance for 2005.

- Vi vurderer, at ledelsen trods den massive opjustering fortsat er lidt konservative, så der ligger en mulighed for endnu en opjustering senere på året. EBT margin for 1. halvår er således på 5,1% inkl. Denerco-avancen (4,3% uden denne), hvor udmeldingerne for året kun er 3,1-3,6%. Vi ændrer derfor vores anbefaling fra NEUTRAL vægt til OVERVÆGT.

Blandt de øvrige kurstriggere for FLSmidth-aktien nævnes det amerikanske marked samt selskabets position som opkøbskandidat.

- FLSmidth-aktien indeholder efter vores vurdering en række kurstriggere, herunder: Mulige store ordrer i USA inden for de næste 6 måneder, meddelelse om fremtidig kapitalstruktur i forbindelse med helårsregnskabet og endelig er der på sigt en sandsynlighed for en overtagelse af hele FLSmidth (såvel finansiel som industriel), skriver Jyske Bank.

Udgivet af: NPinvestordk