Nationalbanken skærer skøn for BNP-væksten i 2019 lidt til

Udgivet den 20-03-2019  |  kl. 09:55  |  

Nationalbanken nedjusterer sin prognose for væksten i det danske bruttonationalprodukt, BNP, for 2019 til 1,7 pct. mod tidligere 1,8 pct. Det fremgår af bankens seneste økonomiske prognose, som er offentliggjort onsdag formiddag.

I 2020 venter Nationalbanken ligeledes vækst i BNP på 1,7 pct., mens der i 2021 ventes vækst på 1,6 pct.

- Dansk økonomi er inde i et opsving på sjette år, og indtil videre har det været afbalanceret. Der er også udsigt til, at højkonjunkturen kan fortsætte i de kommende år, men det bliver i et lidt langsommere tempo.

- Det er kun naturligt efter flere gode år, skriver Nationalbanken, som også noterer, at dansk økonomi er godt rustet til at modstå aktuelle risici i form af blandt andet en forøget risiko for en hårdere opbremsning end ventet i verdensøkonomien.

Vendes blikket mod skønnet for forbrugerpriserne, venter Nationalbanken nu en vækst i forbrugerpriserne på 1,2 pct. mod en tidligere forventning om en vækst på 1,4 pct. I 2020 og 2021 ventes forbrugerpriserne at stige med henholdsvis 1,5 og 1,8 pct.

- Både virksomheder og husholdninger har sparet meget op, og formuerne er betydelige. Det er et godt udgangspunkt, hvis efterspørgslen efter danske varer bliver mindre.

- Vi har set en tendens til en svagere økonomisk udvikling i vores nabolande, men det har endnu ikke sat spor i dansk økonomi, skriver Nationalbanken.

Nationalbanken venter, at beskæftigelsen stiger med 75.000 frem mod slutningen af 2021.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  macro❯  Danmark❯ 

Relaterede nyheder