NB/Rohde: Grund til bekymring for ejerlejlighedspriser i store byer

Udgivet den 13-09-2017  |  kl. 11:57  |  

Priserne på boligmarkedet stiger, og særligt i København er prisstigningerne "bekymrende høje", i forhold til hvad udviklingen i de disponible indkomster og renteniveauet tilsiger.

Det siger nationalbankdirektør Lars Rohde på et pressemøde i forbindelse med bankens seneste prognose for dansk økonomi.

- Der er grund til at være bekymret for prisstigningerne på ejerlejligheder i de større byer. Det har dog ikke smittet af på resten af landet, siger Lars Rohde.

Realkredit Danmark lancerede tirsdag et nyt realkreditlån, Flexlife, som giver boligejere mulighed for at justere, hvor meget der afdrages på lånet inden for forudaftalte rammer.

Lars Rohde afviser at kommentere på det konkrete produkt, men advarer mod en udvidelse af afdragsfriheden, som i 00'erne var med til at skabe den hurtige prisudvikling på boliger.

- Det indeholder en udvidelse af afdragsfriheden, og erfaringerne fra 00'erne, hvor afdragsfriheden blev indført i 2003, er jo, at det til nogens overraskelse inklusiv min egen havde en relativt stor betydning for prisudviklingen på specielt de dyrere boliger.

- Hvis konsekvensen her bliver den samme, så vil det være at understøtte en kraftig prisudvikling på ejerboligerne - specielt de dyrere ejerboliger - og i den nuværende situation er det ikke noget, jeg ser et stort behov for, siger Lars Rohde.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:01

 
0,00%
 
22:42:01

 
0,06%
 
16:50:01

 
0,00%
 
22:42:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder