NKT er kommet skridt nærmere ordre på kabler til havmøllepark

Udgivet den 23-11-2020  |  kl. 16:03  |  

NKT er blevet valgt som foretrukken hovedleverandør af højspændingskabler til en europæisk havmøllepark.

Der er tale om en aftale, der kan føre til en endelig ordre med en kontraktværdi på over 250 mio. euro, eller 1865 mio. kr. i markedspriser, svarende til cirka 200 mio. euro, eller 1490 mio. kr. i standardmetalpriser.

En endelig ordre er betinget af de afsluttende kontraktforhandlinger, og af at kunden giver NKT endelig godkendelse til at starte projektet.

- Tildelingen af en Preferred Supplier Agreement (PSA) på endnu et turnkey havvindmølleprojekt på jævnstrøm beviser, at det europæiske skifte til vedvarende energi har momentum, og at NKT er en vigtig bidragsyder til den transformation.

- Vi forventer, at segmentet for havvind vokser yderligere i de kommende år, og vi er godt positioneret til aktivt at tage del i det vækstpotentiale med vores anerkendte teknologi, stærke fokus på bæredygtighed i hele værdikæden og tidligere veludførte projekter, siger administrerende direktør i NKT Alexander Kara ifølge en meddelelse.

Den potentielle ordre til NKT vil omfatte produktion og levering af 320 kV DC offshore eksportkabler med en samlet produktionslængde på over 500 km. samt tilbehør og installation foretaget af kabeludlægningsskibet NKT Victoria.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder