NKT-formand om CEO-skifte: Der er brug for nye øjne

Udgivet den 16-11-2018  |  kl. 08:48  |  
Arkiv: Foto

Udfordringerne hober sig op for NKT, hvis bestyrelse nu har valgt at tage konsekvensen og afskedige administrerende direktør Michael Hedegaard Lyng med øjeblikkelig virkning.

Der er brug for at få nye øjne på, siger bestyrelsesformand i NKT Jens Due Olsen til Ritzau Finans.

- Michael har som CEO udviklet NKT signifikant hen imod den markedsledende position, vi har inden for transmission af grøn energi, men jeg synes, at med dagens udmelding, så er det også et godt tidspunkt at tilføje nye kompetencer på.

- Vi er ret sikre på, at det, vi gør, er det rigtige, men nogle gange er det også bare godt at få nye øjne på, siger Jens Due Olsen.

Dagens udmelding omfatter et regnskab for tredje kvartal, hvor forventningerne til 2018 nedjusteres, og en foreløbig prognose for 2019 peger på markant forringet resultat.

Det skyldes et par ekstraordinære omstændigheder, og at selskabet siden august 2018 ikke har fået tilstrækkeligt nye ordrer til at sikre kapacitetsudnyttelsen til næste år. Samtidig har selskabet en pipeline af projekter, der på et senere tidspunkt kan skabe stor vækst.

- Vi går ind i de kvartaler nu, hvor vores bundlinje bliver ramt af de projekter, som ikke har været der for fire, fem, seks, syv, kvartaler siden. Så på den ene side skal vi styre en virksomhed, som har for lidt at lave, men på den anden side skal vi forberede os på, at vi nok får endnu mere at lave end nogensinde før, siger Jens Due Olsen.

FÅR FAIR ANDEL AF MARKEDET

Han mener ikke, at den manglende ordreindgang skyldes en svækket konkurrenceposition for NKT på markedet.

- I de markeder, der er relevante for os, ved vi, at der vinder vi mindst vores fair andel af projektere - og formentlig godt og vel. Så det er et markedsspørgsmål, der rammer os, og så er det et spørgsmål om, hvordan man bliver god til at tackle de store udsving, der kan være, vurderer Jens Due Olsen.

Selskabet har dog fået nogle ordrer i bogen, der giver næring til forventninger om en bedring i 2020 - efter et skidt 2019.

- Vi er ude at sige i dag, at 2019 ser noget værre ud end hvad omverdenen nok har gået og troet. Det er fordi, at vi her i efteråret ikke har fået nok projekter, der kan ramme indtjeningen i 2019.

- Vi har dog vundet en del projekter, så vi kan se, at 2020 bliver bedre end 2019, men hvor meget bedre tør vi ikke sige nu, for det er et stykke ude i fremtiden, siger Jens Due Olsen.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder