NKT-konkurrent vil undgå priskrig og ser lyset for enden af tunnelen

Udgivet den 03-10-2018  |  kl. 12:48  |  

Svagere ordreår og udsigt til en stor mængde uudnyttet kapacitet har ramt kabelindustrien, og det har også skabt en risiko for et intensiveret prispres på markedet, som danske NKT er en del af.

Den italienske konkurrent Prysmian har indtil videre ikke været tynget af store problemer med at få fyldt hele kapaciteten på fabrikkerne ud, og selskabet nærer et håb om, at udfordringerne i branchen ikke vil udløse en priskrig.

Sådan lyder udmeldingen fra driftsdirektøren for Prysmians forretningsområde for søkabler (Powerlink), Raul Gil, i et interview med Ritzau Finans.

- Jeg håber, at der ikke vil komme et tidspunkt, hvor vores eneste værktøj er prisen. Vi kæmper mod kommodificeringen af vores produkter, siger Raul Gil.

- Vi kæmper imod med produkter af høj kvalitet og teknologi, og så kombinerer vi produkterne med serviceydelser. Vi har en masse værktøjer, vi kan bruge, og det gør os mere konkurrencedygtige. Derfor kan vi vinde projekter, der sikrer os en bedre profitabilitet, siger han.

PRISEN PÅ NKT-KONTRAKT VAR I DEN LAVE ENDE

Risiko for at flere kabelproducenter ikke får ordrer nok til at udnytte den fulde produktionskapacitet de kommende år, har fået flere analytikere og investorer til at holde særligt godt øje med udmeldinger om prispres.

I sommer satte den uudnyttede kapacitet sig eksempelvis i prisen på en kontrakt, som danske NKT vandt fra Ørsted til havvindmølleparken Hornsea 2.

NKT oplyste dengang, at selskabet havde "spidset pennen" på Hornsea 2-ordren, men at det stadig ville tjene penge på projektet trods en trykket pris. Det er dog ikke en strategi, som Prysmian har tænkt sig at gøre brug af.

- Det er deres strategi. Det er selvfølgelig en risiko, men det er ikke vores strategi. Strategien er at tilbyde produkter og installationssystemer af høj kvalitet og at forsvare vores adgang til mange markeder, siger Raul Gil.

- Vi leverer nu til Kina og Filippinerne, og i Europa ser vi også mod områder med dybt vand som Middelhavet. Måske er vores konkurrenter mere fokuserede på havvind i Nordsøen, hvor vi også er spredt til andre regioner, fortsætter han.

"2019 VIL VÆRE ET NORMALT ÅR"

I 2018 har selskabet fået alle de nødvendige ordrer på plads, og en stor del af 2019 er også fyldt ud med ordrer, fortæller Raul Gil, der forudser, at de hårde ordreår er ved at være helt forbi.

- Vi har endnu ikke lidt under problemer med uudnyttet kapacitet. Vi er heldige med, at vi har holdt vores ordrebeholdning relativt stabil, men de seneste to år har været svage. Så medmindre der kommer en genopretning i markedet, vil der være pres på os alle, siger han og tilføjer, at han ser positivt på udviklingen næste år.

Ifølge driftsdirektøren er kabelindustrien fortsat presset på kort sigt efter de to svage ordreår i 2016 og 2017. I år har der været en bedre udvikling i markedet, og han forventer, at 2019 vil være et "normalt år".

Han peger på, at de lavere støtteniveauer til havvindparker i Europa også kan være med til at skabe et bedre ordremiljø i fremtiden.

- Jeg håber, at den svage periode allerede er passeret, og at nye priser og den nye generation af havvind vil skubbe nye projekter, så kapaciteten vil blive udnyttet bedre. Ikke kun for os, men også for alle vores konkurrenter. Jeg ser lyset for enden af tunnelen, siger Raul Gil.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder