NKT over halvvejs med afskedigelser: Målet er fortsat 130

Udgivet den 21-11-2019  |  kl. 10:29  |  

Kabelproducenten NKT har frem til udgangen af september skåret 70 administrative stillinger væk ud af de 130, som selskabet satte sig for at nedbringe antallet med i det spareprogram, som det lancerede i februar 2019.

- Den målsatte medarbejderreduktion på omkring 130 fastholdes og ventes opnået efter succesfuld implementering af specifikke projekter, skriver NKT i det regnskab for tredje kvartal, som selskabet kom med sent onsdag aften.

Afskedigelserne ventes at være gennemført i først kvartal 2020.

- Vi er måske ikke helt færdige ved årets udgang, men så vil vi være færdige med det i første kvartal næste år. Selv om det bliver en lille smule forsinket, så kommer vi til at nå vores besparelsesmål, siger NKT's finansdirektør, Roland M. Andersen, i regnskabet.

NKT har i løbet af 2019 også reduceret antallet af "blue collar"-arbejdere for at tilpasse sig til aktivitetsniveauet.

Aktiviteterne i NKT's kabeldivision har i årets første ni måneder givet et underskud på 53,9 mio. euro, svarende til ca. 400 mio. kr., mod et underskud på 2,6 mio. euro i samme periode sidste år.

I tredje kvartal realiserede NKT i kabeldivisionen et operationelt EBITDA på 6,9 mio. euro, hvilket var under analytikernes forventninger på 9,6 mio. euro - og niveauet i samme periode sidste år på 26,1 mio. euro.

Omsætningen i standardmetalpriser faldt endvidere til 232,4 mio. euro fra 286,9 mio. euro, mens analytikerne her havde ventet et noget mindre fald til 259,2 mio. euro.

- Som ventet var omsætning og indtjening for tredje kvartal 2019 lavere end sidste år som følge af reduceret aktivitetsniveau i Solutions. Applications og Service & Accessories leverede begge positiv organisk vækst og øget operationel EBITDA, skriver NKT i regnskabet.

Bundlinjen i NKT's kabelforretning viste i tredje kvartal et underskud på 20,9 mio. euro sammenlignet med et underskud på 2,6 mio. euro i samme periode sidste år.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯