NKT/CEO: Kan forbedre miks med flere AC-ordrer

Udgivet den 17-08-2022  |  kl. 10:14  |  
Arkiv: Foto

Med en rekordstor ordrebog på mere end 4,6 mia. euro har kabelkoncernen NKT fået bedre sigtbarhed for udviklingen de kommende år.

Flere kontrakter omfattende AC-højspændingskabler kan dog forbedre mikset i ordrebogen, da det kan give en bedre udnyttelse af koncernens samlede produktionskapacitet.

Det siger NKT's administrerende direktør, Alexander Kara, i et interview med MarketWire efter kabelkoncernens regnskab for andet kvartal.

I andet kvartal oversteg ordreindgangen 2 mia. euro, og ved udgangen af juni var NKT's ordrebog øget til historisk høje 4,6 mia. euro fra 2,8 mia. euro et kvartal tidligere.

- En stigning fra 2,8 til 4,6 mia. euro på et enkelt kvartal er massivt. Vores ordrebog består hovedsageligt af DC-kabler, men også af noget AC. Vi har noget kapacitet tilbage til AC-ordrer for at forbedre mikset yderligere, siger Alexander Kara.

I andet kvartal modtog NKT en udvidelsesordre på SuedOstLink-projektet på mindre end 700 mio. euro fra den tyske netværksoperatør 50Hertz.

Desuden underskrev NKT en turnkey-kontrakt til Champlain Hudson Poer Express-projektet i NKT. Det er en kontrakt til en værdi på mere end 1,4 mia. euro. NKT ser ligeledes aftalen som et vigtigt skridt for selskabet i at styrke markedspositionen i USA.

- Ordrebogen betyder, at vi har en god sigtbarhed for aktiviteten i Solutions-forretningen i 2023 og efter, men vi har stadig ledig kapacitet til visse produkttyper, siger Alexander Kara om NKT's forretning for det store højspændingkabelprojekter, som udgør Solutions-forretningen.

- Vores andre forretninger er mere kortcyklusforretninger, herunder Applications for eksempel med kabler til byggeindustrien. Her kan tingende ændre sig i løbet af 2-3 måneder, forklarer Alexander Kara om sigtbarheden i den del af koncernens forretning.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  CEO❯  Shares❯