NNIT's topchef vidste godt 2020 ville blive trist - så kom corona

Udgivet den 29-10-2020  |  kl. 11:24  |  

NNIT har torsdag morgen sat forventningerne til 2020 ned til bunden af det interval, selskabet havde sat for hele året.

- Vi vidste godt, at 2020 ville blive lidt et trist år med øje for Novo Nordisk og Pandora, siger Per Kogut, der er administrerende direktør i NNIT.

Novo køber færre og færre ydelser af it-selskabet, der en gang var en integreret del af medicinalkoncernen, men som blev selvstændigt børsnoteret i 2015. Samtidig er kontrakten med smykkeselskabet Pandora ved at blive udfaset. Og begge dele var regnet med ved indgangen af året.

- Men så kom der endnu en faktor til, og det er corona. Vi har lært at navigere - og vi har ikke mistet kunder på grund af corona. Kunderne har dog valgt at træde en smule på bremsen i forhold til de projekter, de er i gang med, siger NNIT-direktøren.

- Men vi håber på, at vi indhenter det tabte i fjerde kvartal og i løbet af 2021, siger Per Kogut.

NY STRATEGI VIRKER

NNIT kom med ny strategi i januar i år med etableringen af to forretningsområder og et øget fokus på opkøb.

NNIT har dedikeret sig til forretningsområderne inden for "Life Science" og "Private & Public", som skal servicere kunderne inden for enterprise, det offentlige og finanssektoren i Danmark.

- Den gamle strategi var meget tung på Novo og på enkelte store infrastrukturaftaler. Og vi lavede den nye gennem hele 2019, da vi kunne se, at Novo var på en anden rejse end vores, og at der kom færre store projekter, siger Per Kogut.

- Og vi kan se, at den nye strategi virker. Dog vejer det meget tungt, når vi har en faktor som Novo, og hvor omsætningen hertil falder med 27 pct. i de første ni måneder af 2020, siger direktøren.

Ser man på tallene for de første ni måneder af 2020, så stiger omsætningen i Life Science International med 22,1 pct. og i Life Science Denmark med 16,3 pct. Regner man indtægterne fra Novo Nordisk med, så er det samlede billede dog, at områdets omsætning falder med 9,6 pct. i de tre første kvartaler af 2020. Samlet udgør Lige Science lidt over halvdelen af den samlede omsætning hos NNIT i perioden.

- Vi er knalddygtige på Life Science, og her satser vi på små og mellemstore kunder i USA, Kina og Europa. Vi er for små til de kæmpestore opgaver fra de internationale medicinalkoncerner, siger Per Kogut.

- I det danske segment satser vi på at være på ti områder både på Finance, Enterprice og Public. Her outsourcer kunderne opgaver som eksempelvis netværk og servicedesk. Og der er vi meget skarpe på at være superdygtige på bestemte områder, siger direktøren.

Mens Life Science vokser i de første ni måneder, så er det samlede resultat "Private & Public" dog negativt med et fald i omsætningen på samlet 6 pct.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder