Nordea: Beslutning om hovedkvarter kommer til september

Udgivet den 20-07-2017  |  kl. 07:05  |  
Arkiv: Foto

Det bliver til september, at Nordea afslører, om den har tænkt sig at flytte sig hovedkvarter. Det fremgår af bankens regnskab torsdag morgen.

Det var ellers blandt visse iagttagere ventet, at Nordens største bankkoncern ville offentliggøre den fremtidige placering af bankens hovedsæde i forbindelse med regnskabet for andet kvartal.

Fra Nordea har det lydt, at banken kunne flytte hovedsædet fra Stockholm og ud af Sverige, da den svenske regering barsler med en ny afgift på finanssektoren, der skal polstre statskassen til fremtidige bankkriser. Men Nordea har været en højlydt modstander af planerne. Siden har den svenske regering dog justeret sine planer en anelse.

København eller Helsinki har været nævnt som mulige destinationer for Nordeas hovedkvarter, og i førstnævnte har regeringen for nylig besluttet at undersøge muligheden for at melde sig ind i EU's bankunion. Det har haft en effekt på Nordea.

- Da der er fremkommet nye initiativer i Skandinavien om at undersøge muligheden for at tilslutte sig bankunionen, ønsker vi at analysere denne information, inden vi i september træffer en endelig beslutning om placering af hovedsædet, siger Nordea-topchef Casper von Koskull i regnskabet torsdag.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Report❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
21:11:02

 
7,91%
 
17:00:01

 
7,71%
 
17:00:01

 
4,22%
 
17:30:02

 
3,48%
 
21:11:02

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder