Nordea/CEO: Vi har gennemført de første prisløft

Udgivet den 17-07-2013  |  kl. 16:03  |  

Nordea er gået i gang med at gennemføre de prisløft, banken varslede tidligere i år, og det er et arbejde, der vil fortsætte løbende, siger topchef Christian Clausen.

På bankens kapitalmarkedsdag i marts varslede Nordeas daværende chef for Retail Banking, Michael Rasmussen, at prisforhøjelser skulle give et løft i bankens indtjening på omkring 200 mio. euro over de kommende år.

Og den proces er indledt, fortæller Christian Clausen til Ritzau Finans, med prisforhøjelser på 4 basispoint i "household" og 6 basispoint i "corporate"- Men vi er nede på nogle tal, der ikke er meget store. Vi tilpasser løbende priserne, og det er ikke alle, der stiger, der er også nogle, hvor det falder. Men der hvor vi bruger meget kapital, og den nye regulering slår igennem, der er vi nødt til at tilpasse, siger Christian Clausen.

Mens rentemarginalen er øget på udlånsfronten, så lånekunder betaler lidt mere, er den samtidig blevet mindre på indlånssiden til fordel for indlåndskunder, forklarer bankchefen.

- Den samlede blandingsmarginal er uforandret i forhold til 2007, så det er ikke blevet dyrere at være gennemsnitskunde, siger Christian Clausen.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk