Norden/Sydbank: Tror på snarlig bedring

Udgivet den 13-05-2014  |  kl. 13:33  |  

Sydbank går imod markedets stemning tirsdag oven på regnskabet fra rederiet Norden.

Mens investorerne er skuffet over Nordens svigtende indtjening og nedjustering af 2014-forventningerne, vælger Sydbank i stedet det langsigtede perspektiv og hæver sin anbefaling af aktien til "køb" fra "sælg".

- Kvartalsregnskabet var præget af de svage tørlastmarkeder. Nordens værdiansættelse indbyder dog nu til at eksponere sig i aktien og få fordel af den rateoptur, som vi forventer i 2. halvår, skriver Sydbanks analytiker Jacob Pedersen i en kommentar.

Norden var ramt af lave fragtrater i tørlastsegmentet, og de lave niveauer i indeværende kvartal var hovedårsagen bag en nedjustering af årets EBITDA-forventning fra "mellem 20 og 120" mio. dollar til "mellem minus 40 og plus 60" mio. dollar.

Sydbank kalder regnskabet "svagt, meget svagt" og skruer også ned for 2014-forventningerne, men fastholder til gengæld sit mere positive syn på 2015 og skruer lidt op der.

- Vi har igennem nogle kvartaler argumenteret for, at der ville komme bedre købstidspunkter for at få adgang til en mere fundamental optur på tørlastmarkedet. Tiden er kommet nu! Kombinationen af Nordens mere attraktive værdiansættelse og et tørlastmarked, som vi ikke forventer får det væsentlig værre, før det bliver markant bedre, er de vægtigste argumenter, konkluderer Sydbank.

Norden-aktien falder tirsdag 5,6 pct. til kurs 209,20 efter regnskabet.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder