North Media/Konkurrencerådet: FK har misbrugt dominerende stilling -NY

Udgivet den 30-06-2020  |  kl. 15:34  |  
Aktie tabel

FK Distribution, som er en del af North Media, har misbrugt sin dominerende stilling på markedet for adresseløse forsendelser.

Det har Konkurrencerådet afgjort ifølge en pressemeddelelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrrelsen.

- FK Distribution har brugt sin magt på markedet for adresseløse forsendelser til at opnå en uretmæssig konkurrencefordel på det relativt nye, men voksende marked for digitale platforme for tilbudsaviser.

- Det kan være gået ud over FK Distributions konkurrenter samt de store dagligvarekæder og andre, der er afhængige af at markedsføre sig via adresseløse forsendelser, siger formanden for Konkurrencerådet, Christian Schultz, i en pressemeddelelse.

Af meddelelsen fremgår det, at hvis kunder købte distribution af adresseløse forsendelser hos FK Distribution, så var det en betingelse, at de også købte visning af deres tilbudsaviser på FK Distributions digitale platforme, blandt andet minetilbud.dk.

Konkurrencerådet har efter afgørelsen besluttet at anmelde sagen til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet med henblik på en strafferetlig forfølgelse.

Ifølge pressemeddelelsen skulle FK Distribution have udøvet misbruget i perioden 2018 til oktober 2019. Siden 2018 har FK Distribution været eneste landsdækkende distributør af adresseløse forsendelser, idet Postnord trak sig fra markedet fra 1. januar 2018.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder