Norwegian gennemfører restrukturering og sikrer sig statshjælp

Udgivet den 20-05-2020  |  kl. 09:20  |  

Efter en kapitaludvidelse og en konvertering af gæld til aktier opfylder Norwegian nu statens vilkår til at få del i en krisepakke med statslige lånegarantier på 3 mia. norske kr.

Det oplyser det norske flyselskab onsdag morgen i en opdatering til den norske børs.

Norwegian og resten af luftfartsbranchen har været hårdt ramt af coronapandemien, som har holdt flyene på jorden. Allerede inden krisen var selskabet dog tynget af gæld.

Obligationsejere og leasingselskaber har derfor fået konverteret milliardgæld til aktier, ligesom der er hentet 400 mio. norske kr. i markedet ved at udstede nye aktier.

Norwegians egenkapitalprocent vurderes nu til at være på 17 pct., oplyser selskabet. Den skulle nå op på mindst 8 pct. for at få del i hjælpepakkerne.

- Nu da vi kan få adgang til den statslige lånegaranti, kan vi fortsætte med at transformere selskabet, siger koncernchef Jacob Schram i en kommentar.

- Gennem denne proces er tiltroen til det nye Norwegian og selskabets strategi blevet bekræftet af aktionærer, markedet, obligationsejere, leasingselskaber andre kreditorer og långivere.

- Ikke desto mindre er månederne foran os fortsat udfordrende og med en høj grad af usikkerhed for industrien, lyder det fra koncernchefen.

Kapitaludvidelsen betyder, at leasingselskabet Aercap Holding ifølge Dagens Næringsliv nu er den største enkeltejer i Norwegian med en ejerandel på 15,9 pct.

Den nye aktiekapital er blevet registreret onsdag, hvilket betyder, at der nu er 3,1 mia. aktier i selskabet. Tirsdag eftermiddag var der til sammenligning 163,6 mio. aktier.

Det sender aktiekursen gevaldigt ned i onsdagens morgenhandlen, hvor aktien tæt på halveres i værdi på børsen i Olso til 2,11 norske kr. stykket.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder