Norwegian indkalder til ekstraordinær generalforsamling

Udgivet den 08-04-2020  |  kl. 16:16  |  

Det kriseramte luftfartsselskab Norwegian indkalder sine aktionærer til en ekstraordinær generalforsamling i maj.

Her vil selskabet have godkendt en række tiltag, som skal sikre, at flyselskabet kan leve op til den norske stats krav og dermed få adgang til statens hjælpepakke.

Det fremgår af en pressemeddelelse og en indkaldelse til generalforsamlingen, der efter planen skal afholdes den 4. maj. Aktionærerne opfordres til at blive hjemme og i stedet følge generalforsamlingen via livestreaming på grund af coronaviruspandemien.

Norwegian forslår blandt andet at konvertere gæld til aktier ved at indgå aftaler med leasingselskaber, obligationsejer, ejere af konvertible obligationer og leverandører.

Ifølge luftfartsselskabet vil gældskonverteringen og de nye aktier gøre det muligt for selskabet at få adgang til et milliardbeløb under den norske stats hjælpepakke. Det vil sikre, at det udfordrede selskab kan stå imod i det nuværende Covid 19-miljø og forberede sig på gradvist at åbne rutenetværket, lyder det.

Norwegian er ligesom resten af flybranchen hårdt presset af coronavirusset, der har betydet et voldsomt fald i antallet af flyrejser.

- De foreslåede tiltag er nødvendige for at sikre de næste trancher af den norske regerings statsgarantiprogram, som vil frigøre 5 mia. norske kr. De er også nødvendige for selskabets fremtid ved at sikre selskabets balance, siger Jacob Schram, der er administrerende direktør for Norwegian, i meddelelsen.

- Vi vil i løbet af de næste uger indgå i en dialog med obligationsejere, leasingselskaber og andre kreditorer med en intention om at konvertere betydelig gæld til aktier. Det vil skabe en platform, som vil gøre Norwegian i stand til at vende tilbage til himlen som et endnu bedre og stærkere selskab til fordel for de rejsende, vores dedikerede kolleger og de nuværende aktionærer, fortsætter han.

Norwegian sikrede sig i slutningen af marts opbakning til at få del i første del af den redningspakke for flysektoren, som den norske stat offentliggjorde for omkring tre uger siden.

Betingelsen for, at Norwegian kunne få den første del af pakken, var, at kommercielle aktører var villige til at stille garanti for 10 pct. af beløbet på 300 mio. norske kr.

Norwegian-aktien falder 6,3 pct. til 8,27 norske kr. på børsen i Oslo onsdag eftermiddag. Siden årets start er aktien styrtdykket med omkring 78 pct.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder