Novo lider Wegovy-nederlag til Viatris ved patenttribunal

Udgivet den 05-10-2023  |  kl. 06:34  |  
Arkiv: Foto

En patentsag mod Novo Nordisk i USA får lov at fortsætte, viser en afgørelse fra tribunalet Patent Trial and Appeal Board under U.S Patent Office onsdag.

Det er kopiproducenten Viatris, som har udfordret tre af patenterne bag Novo Nordisks GLP-1 molekyle Semaglutide, fordi kopiproducenten mener, at patenterne reelt baserer sig på diabetesmidlet Liraglutide og derfor bør tilsidesættes.

Tidligere på ugen afviste tribunalet at foretage en "inter partes review" af to af udfordringerne, men onsdag er det altså blevet afgjort, at sagen vedrørende den tredje udfordring skal køre videre.

"Inter partes review" er en særlig juridisk proces i USA's patentsystem, og den er en adgang til at udfordre gyldigheden af et udstedt patent. Processen tillader en tredjepart at anmode det amerikanske patentkontor om at undersøge gyldigheden af et patent.

I forbindelse med en "inter partes review" gennemgår et ekspertpanel under patentkontoret de juridiske krav, som skal opfyldes for at et patent kan være gyldigt udstedt. Processen er hurtigere og billigere end en reel retssag, og formålet er at reducere antallet af svage eller ugyldigt udstedte patenter og altså at undgå lange og dyre retssager ved domstolene.

Aktien i Novo Nordisk steg onsdag med 1,4 pct. i handelen i København. Koncernens sekundære notering i USA vandt trods meldingen alligevel også 1,4 pct.

Viatris er resultatet af sammenlægningen af de to medicinalproducenter Mylan og Upjohn.

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  Shares❯