Novo-rivaler bygger videre på stærke hjerte/kar-data

Udgivet den 05-11-2018  |  kl. 13:18  |  
Arkiv: Foto

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly, der konkurrerer med blandt andet Novo Nordisk på markedet for diabetesbehandling, har leveret yderligere lovende hjerte/kar-data med to af selskabets midler, SGLT2-hæmmeren Jardiance og GLP-1-analogen Trulicity.

Det fremgår af meddelelser fra selskabet mandag.

For diabetespillen Jardiance, der også var det første diabetesmiddel i verden, der kunne påvise en mindsket risiko for hjerte/kar-tilfælde, har et nyt studie, der har fulgt behandlingen med midlet hos godt 35.000 patienter i USA over to år, understøttet de kliniske data fra tidligere og vist en 44 pct. stor reduktion i indlæggelser på grund af hjertefejl med andre piller på markedet i DPP4-klassen.

Resultaterne var i øvrigt jævne i både gruppen af patienter med allerede etablerede kardiovaskulære problemer og gruppen uden.

Emprise-studiet skal løbe over samlet fem år for at påvise effekterne af Jardiance på hjerte/kar-området. De første data, der nu er præsenteret, dækker perioden fra august 2014 til september 2016. Sikkerhedsdata fra studiet er endnu ikke kendte.

Når studiet er afsluttet, ventes det at have omfattet mere end 200.000 patienter med type 2-diabetes. Der er i øvrigt også startet to nye kliniske studier med Jardiance, der undersøger effekten på hjerte/kar-tilfælde hos både diabetikere og folk, der ikke har diabetes.

Jardiance er udviklet i samarbejde med tyske Boehringer Ingelheim, der også fortsat er Eli Lillys partner på det område.

GLP-1-ANALOG VISER FLERE GODE DATA

Også for GLP-1-analogen Trulicity, der er i konkurrence med Novo Nordisks midler i klassen, Victoza og Ozempic, har vist flere gode takter i bekæmpelsen af hjerte/kar-tilfælde.

Midlet har vist en signifikant reduktion i alvorlige hjerte/kar-tilfælde hos type 2-diabetikere, og som noget nyt har Eli Lillys Rewind-studie undersøgt en gruppe patienter, hvor størstedelen i forvejen ikke allerede havde diagnosticerede kardiovaskulære problemer.

Og den del er ny. Ifølge Eli Lilly er Rewind-studiet det første hjerte/kar-studie med en GLP-1-analog, hvor størstedelen af patientpopulationen ikke i forvejen havde etablerede kardiovasklulære problemer.

I Rewind har Eli Lilly undersøgt effekten fra Trulicity sammenlignet med placebo i knap 10.000 patienter.

De nye data fra begge studier vil blive præsenteret på forskellige konferencer i år og næste år, oplyser Eli Lilly og Boehringer Ingelheim.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder