Novo: Xultophy reducerer hjerte-kar-relaterede risici

Udgivet den 13-09-2017  |  kl. 16:31  |  
Novo Nordisk - Insulin

Novo Nordisks kombinationsmiddel Xultophy reducerer en række hjerte-kar-relaterede risikofaktorer, som er forbundet med en øget risiko for hjerte-kar-sygdom i type 2-diabetikere.

Det viser en efterfølgende analyse af to kliniske studier med Xultophy, oplyser Novo i en pressemeddelelse. Analysen er præsenteret onsdag på den europæiske diabetesforenings årsmøde.

Midlet kombinerer Novos diabetesmiddel Victoza med selskabets nyeste langtidsvirkende insulin, Tresiba.

Men mens der er gennemført et studie, der direkte påviste, at Victoza reducerer risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser, som blodpropper, slagtilfælde og dødsfald, så har der ikke været gennemført et tilsvarende studie med Xultophy.

Den nye analyse af to studier med Xultophy viser til gengæld, at patienterne opnåede et signifikant lavere systolisk blodtryk, lavere kolesteroltal og et lavere niveau af LDL-kolesterol, der er kendt som "det dårlige kolesterol".

Analysen viste også væsentlige vægtændringer til fordel for Xultophy sammenlignet med patienterne, der fik langtidsvirkende insulin. Endelig blev der observeret en lille, men statistisk signifikant stigning i hjertefrekvens ved behandling med Xultophy.

- Mennesker med type 2-diabetes har større risiko for at få et hjerteanfald eller slagtilfælde end befolkningen generelt, så det bør være et centralt mål for al behandling at få reduceret denne risiko så meget som muligt, siger professor Tina Vilsbøll, Steno Diabetes Center Copenhagen og Center for Diabetesforskning ved Gentofte Hospital, ifølge pressemeddelelsen.

- Jeg er rigtig glad for de positive virkninger på de hjerte-kar-relaterede risikomarkører, vi har set med Xultophy, uddyber hun.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:01

 
0,00%
 
22:44:01

 
0,06%
 
16:50:01

 
0,00%
 
22:44:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder