Novozymes/CEO: Salg af nye vaskeløsninger er på sporet

Udgivet den 24-04-2019  |  kl. 11:42  |  
Novozymes - Research

Efterhånden er det kun lugten, der hænger ved vasketøjet, hvis man vasker ved lave temperaturer. Novozymes har lavet en løsning på problemet, og nu mangler producenterne så for alvor at tage det nye enzym til sig.

- Det går efter planen. Jeg kan ikke sige, hvornår forbrugerne kommer til at kunne købe vaskemidlet - men producenterne er i fuld gang, og platformen rulles ud i Europa i andet halvår 2019, siger Peder Holk Nielsen, der er administrerende direktør i Novozymes, til Ritzau Finans, i forbindelse med at enzymgiganten er kommet med regnskab for de første tre måneder for 2019 onsdag.

Det er den såkaldte friskhedsplatform, som den nye produktlinje i divisionen Vaskemidler kaldes. I første omgang blev enzymet solgt til udviklingsmarkederne - og dernæst følger markeder i Europa.

- Da vi startede med platformen, var det enzymer, der virkede godt i pulver. Og det var først sidste år, at vi også fik det til at virke i flydende vaskemidler. Eksempelvis Procter & Gamle vil have enzymerne til begge produkter, inden de bringer det videre til kunderne, fortæller topchefen.

Anders Lund, der er direktør i Vaskemiddel-divisionen i enzymgiganten, sagde sidste år til Ritzau Finans, at Novozymes venter, at platformen vil bidrage med 1 mia. kr. på omsætningen om fem år.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder