Novozymes/Danske Bank: Kursmål skæres til 450 kr. fra 530 kr. - NY

Udgivet den 26-09-2022  |  kl. 09:43  |  
Arkiv: Foto

Modvind er overskriften for Novozymes, når Danske Bank ser på potentialet for aktien.

- Naturligvis er der markant modvind for selskabet næste år, især fra løninflation og energiomkostninger. Men vi venter også at se en fortsat medvind på toplinjen samt stordriftsfordel, skriver banken i analysen.

Danske Bank sætter kursmålet ned til 450 kr. fra 530 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes.

Ifølge banken er omkring 15 pct. af omkostningerne per enhed relateret til energi, hvilket derfor bidrager med en del usikkerhed i forbindelse med de stigende energipriser. Og Danske Bank ser modvind i 2023 på 480 mio. kr. relateret til dette.

- Inflationen stiger i Danmarks som i det meste af verden, og taget i betragtning, at 43 pct. af Novozymes' arbejdsstyrke er i Danmark, venter vi et voksende krav til højere lønninger for at holde takt med de stigende leveomkostninger. Vi har indregnet en 5 pct.s stigning, men ser en risiko for 10 pct., fremgår det analysen.

MEDVIND PÅ TOPLINJEN

Men der er ikke kun truende skyer i horisonten. Danske Bank ser fortsat medvind til væksten på toplinjen i forbindelse med fortsat fokus på stigende udgifter til råvarer og fokus på udbytte:

- Vi regner ikke med, at efterspørgslen på bioløsninger stopper i 2023 - snarere modsat tror vi, at den nuværende situation kan øge efterspørgslen, skriver Danske Bank.

Danske Bank ser en vækst i omsætningen i år på 17,8 pct. og på 7,7 pct. til næste år.

Novozymes ligger mandag morgen 0,1 pct. højere i 375,80 kr. på børsen i København.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯