Nvidia fortsætter nedtur: Kurs mod tredje dag i rødt og fald på 300 mia. i markedsværdi

Udgivet den 24-06-2024  |  kl. 12:47  |  

Teknologigiganten Nvidia står til at fortsætte den nye uge i samme rille, som selskabet gik på weekend i.

Mandag falder aktien nye 1,9 pct. i formarkedet, og der er dermed udsigt til, at aktien vil falde tre dage i træk.

Onsdag indtog Nvidia ellers den eftertragtede plads som verdens største selskab målt på markedsværdi. Der var imidlertid tale om en kort glæde, for torsdag faldt aktien 3,5 pct., og fredag bakkede den 3,2 pct. til et samlet fald på 6,7 pct.

Selv med de forgangne handelsdage og kursen mod en ny dag med fald er Nvidia stadig suverænt på podiet sammen med Apple og Microsoft som henholdsvis toer og etter på listen over selskabernes markedsværdier.

Selskabet er efterhånden er blevet synonym med den store bølge inden for kunstig intelligens, hvilket på ganske få år har medført en mangedobling af aktien i Nvidia. Går man blot et år tilbage, kostede en aktie i Nvidia 42,21 dollar. Selv med et fald på 1,9 pct. i formarkedet, er der stadig tale om noget nær en tredobling af kursen.

- Der er ikke gået noget galt hos Nvidia, der nåede førstepladsen tidligere på ugen, siger Russ Mould, der er investeringschef hos AJ Bell, til Bloomberg News.

- Det er bare de sædvanlige udsving på aktiemarkeder, som med så store selskaber kan slette eller tilføje hundredvis af millioner eller milliarder i markedsværdi, fortsætter han.

Fredag lukkede Nvidia med en markedsværdi på 3111 mia. dollar. Holder derouten i formarkedet dagen igennem, står markedsværdien dog til at falde til 3053 mia. dollar - et fald på 279 mia. dollar siden rekorden onsdag.

Microsoft, Apple og Nvidia har de seneste uger byttet plads på podiet. Microsoft har i længere tid siddet trygt på førstepladsen, men det fik Apple ændret på, da iPhone-producenten løftede sløret for, hvordan kunstig intelligens i fremtiden skal inkorporeres i selskabets produkter, hvilket sendte Apple i rekord.

Onsdag sidste uge var det så Nvidias tur til at indtage førstepladsen, da selskabet fik rosende ord fra finanshuset Rosenblatt Securities, der så aktien nå en markedsværdi på over 5000 mia. dollar inden for et år.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯