Ny modvind til Boeing: American Airlines dropper 737 Max indtil januar

Udgivet den 09-10-2019  |  kl. 16:58  |  

Den amerikanske flyproducent Boeings problemer med flytypen 737 Max, der har været i negativt fokus på grund af to styrt med fire måneders mellemrum, som kostede 338 menneskeliv, ser ud til at fortsætte.

Ulykkerne har medført flyveforbud for Boeings 737 Max-fly i mange lande, og selv om Boeing har opdateret flyenes software og lavet omfattende test, er der fortsat problemer med at genvinde kundernes tillid.

American Airlines har nemlig onsdag forlænget sin egen karantæne af selskabets 737 Max-fly indtil midten af august fra tidligere kommunikeret starten af december, skriver Bloomberg News.

Dermed følger American Airlines ifølge nyhedsbureauet efter Southwest Airlines, der i juli fortalte, at selskabet ikke vil flyve med 737 Max-fly før starten af januar.

Southwest Airlines er ifølge Bloomberg News den største operatør af flytypen.

Nyheden følger, efter at Boeing tirsdag kunne fortælle om et kraftigt fald i leverancen af fly i tredje kvartal.

I juli, august og september leverede selskabet 63 fly mod 190 i samme periode sidste år. Det var også et fald i forhold til andet kvartal, hvor den totale leverance lå på 90 fly.

Af 737 Max blev der leveret fem fly i tredje kvartal i år mod 138 i samme periode sidste år.

Den seneste af de to ulykker med 737 Max-fly skete i Etiopien i marts, da et fly fra Ethiopian Airlines styrtede seks minutter efter start fra Addis Abeba med 149 mennesker om bord.

Godt fire måneder tidligere styrtede et Boeing 737 Max-fly fra Lion Air 13 minutter efter start fra Indonesiens hovedstad, Jakarta. Alle 189 passagerer ombord omkom.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder