Ny NNIT-direktør: Der skal forandring til - men ingen plan endnu

Udgivet den 16-06-2021  |  kl. 17:17  |  
Arkiv: Foto

Der er en ny mand i spidsen for NNIT, efter at topchefen gennem knap 15 år, Per Kogut, i slutningen af maj meldte sin afsked.

Den nye mand i direktørstolen er Pär Fors, der kommer med mere end 25 års erfaring fra it-konsulentvirksomheden CGI. Og han var straks interesseret, da NNIT kontaktede ham om den ledige stilling.

- Jeg kendte en del til NNIT udefra og har arbejdet ganske meget i Danmark og Norden, så jeg kendte allerede NNIT som et vældig fint selskab, og et man ser op til, siger Pär Fors til Ritzau Finans på sin tredje dag i spidsen for selskabet.

Han var også bevidst om, at det er en sjælden situation i erhvervslivet at tage over fra en forgænger, der har siddet ved roret i så mange år.

- Det er med stor ydmyghed, at man indtræder i sådan en rolle. Per har sat et stort præg på virksomheden og ydet en fantastisk indsats. Men samtidig tror jeg også på, at der skal forandring til en gang imellem. Alle virksomheder må gennem små forandringer, lyder det fra Pär Fors.

DE FØRSTE HUNDREDE DAGE

Hvad det så er for nogle forandringer, der skal til, er den nye direktør dog ikke klar til at svare på endnu.

- I den her rolle taler man om "de første hundrede dage". Der findes en lille sandhed i det, men i sådan en rolle er man også i gang med det samme. Der er tusinde ting i gang lige nu, som jeg skal ind i, siger Pär Fors og fortsætter:

- Så jeg skal lytte til ledelsen og andre interessenter, men også lytte til kunderne. Det perspektiv er ufatteligt vigtigt. Man kan synes, at man er de bedste i verden, men kunderne har måske ikke samme opfattelse.

Det er dog ingen hemmelighed, at væksten i NNIT skal op i gear. Efter bruddet med moderkoncernen Novo Nordisk, der tidligere stod for 100 pct. af omsætningen i it-selskabet, er bidraget til omsætningen kun gået ned ad bakke. Derfor skal der i langt større grad satses på blandt andet it-løsninger målrettet sundhedssektoren - life science - for at kompensere for det til stadighed mindre bidrag fra Novo.

- Lige så stolte som alle er over selskabet, så tror jeg også, der findes en generel opfattelse blandt ansatte, bestyrelsen og aktionærer om, at vi finansielt skal præstere lidt bedre. Men hvordan vi skal omsætte det til tal, det kommer vi til, siger Pär Fors.

ARVEN FRA NOVO

Mens Novo efterhånden fylder mindre og mindre i ordrebøgerne, fylder den lange fælles historik meget for den nye direktør.

- Skal man ind på det globale life science-marked, kan jeg ikke forestille mig at komme med en bedre arv. Der findes ansatte, der stammer fra Novo Nordisk-tiden, så der findes en fantastisk viden i det her selskab - også inden for life science, som vi har med, når vi skal give et tilbud, siger Pär Fors.

Det er den ene side af mønten, forklarer Pär Fors. Den anden side er netop det finansielle aspekt.

- Det kræver en meget stor vækst fra andre dele af selskabet, hvis det skal kompenseres. Så den anden realitet med Novo Nordisk skaber også lidt en udfordring i forhold til den opgave, jeg har med at skabe profitabel vækst, at man har haft den historie, at omsætningen fra Novo konstant mindskes, siger NNIT-direktøren.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder