Ny organisation og udnævnelse til koncerndirektionen

Udgivet den 23-05-2024  |  kl. 06:30  |  

Jyske Bank ændrer organisationen for at opnå stærkere kundeorientering, øget professionalisering af koncernens kontrolsetup og højere effektivitet i udvikling og implementering.

Koncerndirektionen består fremover af den ordførende direktør, en bankdirektør for Erhverv og Kapitalmarked, en bankdirektør for Privat og Wealth Management, en bankdirektør for Digitalisering og Drift og en Chief Risk Officer.

I den forbindelse har Jyske Banks bestyrelse pr. 1. juni 2024 ansat Erik Gadeberg som bankdirektør, Erhverv og Kapitalmarked, og nyt medlem af koncerndirektionen.

Erik Gadeberg kommer fra en stilling som direktør for Capital Markets i Jyske Bank. Erik Gadeberg blev ansat i Jyske Bank i 1990 og har primært beskæftiget sig med funktioner i tilknytning til Capital Markets, herunder større erhvervskunder og institutionelle kunder.

Kurt Bligaard Pedersen, bestyrelsesformand, udtaler:
"Erik Gadeberg er en dygtig og vellidt leder, og kunderne og banken vil nyde godt af at få hans mangeårige erfaring med erhvervs- og kapitalmarkedskunder ind i koncerndirektionen ".

Det nye ressort Erhverv og Kapitalmarked under ledelse af bankdirektør Erik Gadeberg får ansvaret for Erhverv, Corporates and Institutions, Jyske Capital, Jyske Markets samt Jyske Invest Fund Management A/S.

Der etableres et nyt ressort Privat og Wealth Management under ledelse af bankdirektør Niels Erik Jakobsen med ansvaret for Privat, Wealth Management, Jyske Realkredit A/S samt Jyske Finans A/S.

Der etableres et nyt ressort Digitalisering og Drift under ledelse af bankdirektør Peter Schleidt med ansvaret for Forretningsudvikling/Privat og Wealth Management, Forretningsudvikling/Erhverv og Kapitalmarked, Kvalitet, Data og Infrastruktur, Forretningsservice, Ejendomme og Indkøb samt Koncernstøtte.

Der etableres et nyt ressort Risiko og Compliance under ledelse af bankdirektør, CRO Jacob Gyntelberg med ansvaret for Risiko, Compliance, Forebyggelse af Finansiel Kriminalitet, Bæredygtighed samt Juridisk. Jacob Gyntelberg tiltræder senest 6. december 2024.

Ordførende direktør Lars Mørch får ansvaret for Kredit, Økonomi, HR, Kommunikation og Marketing samt Koncernledelsessekretariatet.

Som tidligere annonceret udtræder bankdirektør Per Skovhus af koncerndirektionen ved udgangen af juni 2024.

Lars Stensgaard Mørch, ordførende direktør, udtaler:
"Vi vil gerne øge kundeorienteringen i organisationen og professionalisere kontrolsetup'et yderligere. Forretningsområderne i koncerndirektionen får et klart mandat på tværs af værdikæden, og kontrolfunktionerne samles og styrkes i et nyt særskilt ressort i koncerndirektionen".

Nye funktioner og ansigter i koncernledergruppen

Som et led i organisationsændringen løftes Bæredygtighed op med reference til koncerndirektionen, og Trine Lysholt Nørgaard bliver som leder af funktionen medlem af koncernledergruppen. Trine kommer fra en stilling som afdelingsdirektør for Investor Relations og Bæredygtighed i Jyske Bank.

Katrine Mitens tiltræder en nyoprettet stilling som leder af Forretningsudvikling/Erhverv og Kapitalmarked og bliver medlem af koncernledergruppen. Katrine har blandt andet været i Grundfos, Danske Bank og senest Chief Technology Officer i Zenegy.

Ralf Pedersen tiltræder en nyoprettet stilling som leder af Kvalitet, Data og Infrastruktur og bliver medlem af koncernledergruppen. Ralf kommer fra en stilling som Cluster Lead for Kvalitet og Effektivitet i Jyske Bank.

Venlig hilsen
Jyske Bank

Kontaktperson: Bestyrelsesformand Kurt Bligaard Pedersen, tlf. 89 89 20 01.

Vedhæftet fil

Selskabsmeddelelse 230524

\Hugin

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:53 Europa/aktier: Zealand og Carlsberg indtog top og bund i faldende Stoxx 600
17:17 Markedsoversigt: Zealand i rekord mens Carlsberg dykkede og renter faldt
17:03 Fredagens aktier: Vægttabshåb sendte Zealand i rekord i rødt marked anført af Carlsberg
17:02 Fredagens obligationer: Erhvervstillidstal satte dagsordenen på dag med rentefald
16:01 Amerikansk boligsalg tager mindre dyk
15:39 USA/åbning: Teknologi bag rød aktiestart - Nvidia trækker ned
15:16 Valuta: Euro svækket efter dyk i indkøbschefmålinger
15:15 Nyheder fra Carlsberg og Zealand flytter milliarder på børsen
14:37 USA/tendens: Små fald i vente fra start forud for indkøbschefmåling
14:17 Totalenergies og EnBW løb med projekter ved tysk havvindauktion - RWE trak sig
14:04 Total og EnBW løber med projekter ved tysk havvindauktion
13:06 Europa/aktier: Danske selskaber indtager top og bund i faldende Stoxx 600
12:59 Carlsberg ventes at komme tilbage med nyt bud på læskedrikkoncern vurderer finanshus
12:11 Carlsberg opkøbsplaner i Storbritannien vækker skepsis hos amerikansk storbank
12:10 Obligationer/middag: Forstærkede rentefald efter vigtige nøgletal
11:53 Aktier/middag: Zealand i rekord efter stærke data mens Carlsberg trækker ned
11:30 Carlsberg kan bringe kreditvurdering i fare med nye opkøbsplaner
11:00 Svitzer får sat kursmålet op med 14 pct. af Citi efter opjustering
10:35 Carlsberg aktie dykker 8 pct. efter afvist bud - analytikere peger på årsager
10:18 NKT køber portugisisk kabelproducent for 1,4 mia. kr.