Nyhedsmagasin: Lars Larsen nr. 7 blandt Danmarks rigeste

Udgivet den 10-05-1999  |  kl. 08:58  |  

København--10. maj--NetPosten--De gamle industridynastier dominerer igen toppen i Børsens Nyhedsmagasins opgørelse over Danmarks 50 største formuer, men top-10 har fået selskab af dynematadoren fra Silkeborg.

I Børsens Nyhedsmagasin årlige opgørelse over de 50 rigeste familier i Danmark er Mærsk Mc-Kinney Møller atter den ubestridte vinder. Og det på trods af et voldsomt dyk i værdierne fra 80 mia. kr. i fjor til nu 60 mia. kr. En verdensomspændende krise i værfts- og rederibranchen er ikke gået ubemærket hen over A.P. Møller, men også de fleste øvrige formuer er påvirket af aktiemarkedernes fald.

Kjeld Kirk Kristiansen fra Lego og Jørgen Mads Clausen fra Danfoss holder skansen som nummer to og tre med formuer på henholdsvis 21,5 og 14,1 mia. kr. Dyne-Larsen sprænger rækkefølgen og hopper fra en 22. plads i fjor helt op på en 7. plads i år. Efter at Lars Larsen har afsløret flere detaljer om sin formues sammensætning, er det nu muligt at beregne værdien til 4,5 mia. kr.

- Det er passende. Det kan jeg bedre skrive under på, og det kan jeg sagtens sælge mine virksomheder for, lyder hans kommentar.

Otte nye familier holder deres indtog på listen. De har alle klaret adgangskravet på 670 mio. kr. og to af dem endda flere gange.

Det gælder bl.a. to driftige bilimportører fra henholdsvis Skandinavisk Motor Compagni og Andersen Motors, samt familien Lindberg fra Århus, der har skabt en rigtig sællert både herhjemme og i udlandet: Letvægtsbriller i titanium.

Udgivet af: NPinvestordk