Nykredit-ejer siger god for aktiesalg: Børsnotering lagt i graven

Udgivet den 23-11-2017  |  kl. 18:10  |  

En række danske pensionskasser får lov at til at købe en bid af aktierne i Nykredit, og dermed er planerne om en børsnotering af realkreditkoncernen endeligt aflyst i denne omgang.

Det har repræsentantskabet i Forenet Kredit, der ejer 90 pct. af Nykredit, torsdag sagt god for. Det oplyser Nykredit i en meddelelse.

De fem pensionskasser har PFA i spidsen og tæller derudover Pensiondanmark, PKA, AP Pension og MP Pension, og de køber samlet 16,9 pct. af aktierne fra Forenet Kredit og de mindre aktionærer Industriens Fond og Østifterne for samlet 11,6 mia. kr.

Samtidig har pensionskasserne forpligtet sig til at tilføre Nykredit 7,5 mia. kr., hvis det bliver nødvendigt.

Aftalen blev offentliggjort for et par uger siden, og beslutningen havde opbakning fra bestyrelsen i Forenet Kredit, men manglede at blive endelig godkendt af repræsentantskabet.

Torsdag har myndighederne også sagt god for aktiesalget, som ifølge Nykredit ventes at blive gennemført i nær fremtid.

I februar 2016 besluttede Nykredit og Forenet Kredit ellers, at de ville arbejde frem mod en børsnotering, der skulle ske inden for to år. Begrundelsen var, at det skulle give Nykredit mulighed for at hente kapital.

Sideløbende har Nykredit sonderet terrænet for andre muligheder, og dialogen med PFA startede allerede i foråret, og efter sommerferien begyndte de konkrete forhandlinger mellem Nykredit, Forenet Kredit og pensionsselskaberne, der nu har ført til et salg af aktier i stedet for en børsnotering.

De fem pensionskasser har herefter følgende ejerandel i Nykredit, som fortsat vil have Forenet Kredit som hovedaktionær med en ejerandel på 78,9 pct.:

- PFA 10,03 pct.

- Pensionsdanmark 2,4 pct.

- PKA 2,4 pct.

- AP Pension 1,63 pct.

- MP Pension 0,44 pct.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:06

 
0,00%
 
22:20:01

 
-0,55%
 
16:50:06

 
0,00%
 
22:20:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder