Obligationer/åbning: Lægger som ventet ud med rentefald

Udgivet den 18-07-2019  |  kl. 08:40  |  

Der er som ventet rentefald på de danske statsobligationer torsdag morgen.

Den danske tiårige toneangivende rente starter i minus 0,27 pct. svarende til et fald på 1 basispoint i forhold til lukketid onsdag.

Dermed følger de danske renter udviklingen på det internationale marked, hvor renten på de toneangivende amerikanske statsobligationer er faldet i både i New York og på T-bondmarkedet i Tokyo.

Onsdag var der lunke nøgletal fra USA, og torsdag morgen viste samhandelsdata fra Japan alle tegn på opbremsning i den globale økonomi efter overraskende store fald i såvel eksporten som i importen.

Torsdag byder ikke på de store nøgletal fra hverken eurozonen eller USA. Investorerne kan blot se frem til Philadelphia Fed-indekset, de ledende indikatiorer samt de ugentlige tal for nytilmeldte ledige

I mangel af bedre vil investorerne ifølge Sydbank holde øje med det britiske detailsalg, der i maj faldt i det hurtigste tempo i år.

- Hvis investorerne får ret i, at detailsalget også vil aftage i juni, vil det se skidt ud for privatforbruget i andet kvartal, noterer makroanalytiker Kim Blindbæk fra Sydbank i en kommentar torsdag morgen.

Den økonomiske modvind fra forbrugerne kommer på et tidspunkt, hvor den britiske økonomi i forvejen kæmper med den store usikkerhed omkring brexit.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,91%
 
20/09/19

 
7,71%
 
20/09/19

 
4,22%
 
20/09/19

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder