Obligationer/åbning: Lille renteplus før for britiske inflationstal

Udgivet den 18-05-2022  |  kl. 08:55  |  

Onsdag morgen byder på en moderat rentestigning efter nogle minutters handel på det danske obligationsmarked åbner, mens investorerne vil have øjnene rettet mod Storbritannien, hvorfra der kommer inflationstal onsdag.

Det vurderer seniorøkonom i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel i en markedskommentar.

På trods af at inflationen i Storbritannien har været kraftigt stigende det seneste stykke tid, så er toppen ikke nået endnu, hvorfor Bank of England har hævet styringsrenten på hvert eneste rentemøde siden december sidste år.

- Fra april er et prisloft på energi blevet løftet, og det presser inflationen yderligere op. Vi vurderer, at inflationen i Storbritannien stiger til 8 pct. i april fra 7 pct. i marts. Investorerne venter allerede mange renteforhøjelser fra Bank of England, så inflationen skal være høj, før pund vil blive styrket væsentligt, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Det kunne derfor tyde på, at der vil komme flere renteforhøjelser fra Bank of England, hvilket vil kunne presse de globale renter op.

Herhjemme stiger renten fra morgenstunden onsdag 1 basispoint til 1,39 ovenpå stigningen på 12 basispoint til 1,38 pct. tirsdag.

Efter dansk lukketid mandag talte chefen for Federal Reserve, Jerome Powell. Her erkendte han, at den amerikanske centralbank set i bakspejlet har reageret for sent på den høje inflation, som senest i april blev målt til 8,3 pct., og det skubbede de korte renter yderligere op.

Der vil derudover onsdag være fokus på nøgletal fra USA omkring byggetilladelser og påbegyndt boligbyggeri i april, der kommer klokken 14.30. Byggetilladelser har i de seneste to måneder stået stille, mens salget af eksisterende boliger er faldet to måneder i steg. Dertil er boligbyrden steget markant i USA.

Estimatet for byggetilladelser er på 1.814.000 mod 1.873.000 måneden før, mens estimatet for påbegyndt boligbyggeri er 1.756.000 mod 1.793.000 måneden før.

Det er skræmmende, da en brat opbremsning på det amerikanske boligmarked kan sætte både amerikansk og global økonomi i stå.

.\\˙ MarketWire

Daniel Schlosser

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯