Obligationer/åbning: Nervøsitet inden centralbankmøde

Udgivet den 22-10-2015  |  kl. 09:00  |  

Der handles med meget små udsving på de europæiske obligationsmarkeder torsdag morgen, hvor rentemødet i Den Europæiske Centralbank fylder meget for de fleste handlere.

ECB afgiver sin rentemeddelelse kl. 13.45, og endnu vigtigere vil centralbanken afholde et efterfølgende pressemøde med centralbankens chef, Mario Draghi. Her ventes Draghi nemlig at komme med en udmelding omkring, hvorvidt ECB's program for opkøb af obligationer i eurozonens lande vil blive udvidet for at give fortsat støtte til økonomien.

- Vi forventer, at Draghi leverer en blød melding om, at alle døre er på vid gab, og at ECB er parat til at gøre mere om nødvendigt. Det bør være tilstrækkeligt til at presse renterne en spids ned og svække euro en smule, hvilket er understøttende for risikofyldte aktiver, forudser seniorstrateg Tine Choi fra Nordea i en kommentar.

- Renterne er dog på nuværende tidspunkt på et lavt niveau, så skal Draghi for alvor rykke ved tingene, så skal han krydre den bløde melding med stærke hints om, at mere er under opsejling, fortsætter Tine Choi, som nævner et større opkøbsprogram, en yderligere rentenedsættelse eller øget globale økonomiske risici som potentielle triggere for lavere renter.

I den tidlige morgenhandel er det ikke mange basispoint, de europæiske statsrenter flytter sig. Den toneangivende tiårige danske statsobligation handles i 0,85 pct. - et enkelt basispoint lavere end ved lukningen onsdag - og lignende udsving ses i resten af Nordeuropa.

Både forud for og efter det længe ventede ECB-møde kan markedet desuden se frem til en lang række nøgletal. Det drejer sig blandt andet om data for forbrugertilliden og detailsalget i Danmark, ledighedstal og boligsalg fra USA samt forbrugertillidsdata for eurozonen.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:01

 
0,00%
 
20:35:01

 
0,66%
 
16:50:01

 
0,00%
 
20:35:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder