Obligationer/åbning: Renten falder et nøk i nervøst marked

Udgivet den 24-02-2020  |  kl. 08:48  |  

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation falder 1 basispoint fra handelsstart mandag til minus 0,44 pct.

Den nye handelsuge skydes i gang med en status på den tyske erhvervstillid og nye bekymringer om coronavirus, efter at Italien i løbet af weekenden har bekræftet, at antallet af coronavirussmittede har nået over 150.

- Investorerne får i dag en vigtig temperaturmåling på den tyske økonomi ved IFO-indekset i februar. IFO-indekset vil blive en strømpil på, hvor hårdt den tyske økonomi vil blive ramt af Covid-19. Et kraftigt fald i IFO-indekset kan presse renterne ned, skriver Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i en morgenkommentar.

Investorerne har mandag morgen fået tal for det danske detailsalg i januar. Det viste en stigning på 0,5 pct. fra december 2019. Stigningen i januar følget et fald i detailsalget i december og en stigning i november.

Det tyder ifølge Danmarks Statistik på, at detailsalget ikke længere er lige så koncentreret i december.

Lidt senere på formiddagen er det fra Tyskland, at markedsdeltagerne får enkelte nøgletal i form af importpriserne for januar og mere vigtigt - det tyske erhvervstillidsindeks IFO fra februar. Økonomerne venter ifølge Bloomberg News et fald til 95,3 fra 95,9.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder