Obligationer/åbning: Renten holder sig tæt på uændret

Udgivet den 25-06-2019  |  kl. 08:44  |  

Mens obligationshandlerne afventer udtalelser fra topfolk i den amerikanske centralbank senere på tirsdag, sværmer renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation fra åbningen omkring de samme minus 0,25 pct. som også var niveauet ved lukningen af det danske rentemarked mandag eftermiddag.

Dermed modstår renterne presset af nedtrykkende aktiemarkeder i USA mandag og efterfølgende i Asien samt et fald i den amerikanske rente, der lukkede i 2,00 pct. mandag aften eller 1 basispoint lavere end ved dansk lukketid.

Bundrekorden for den nuværende danske toneangivende tiårige rente på minus 0,28 pct., som blev nået den 18. juni i år, er således uantastet.

Et overordnet tema i obligationsmarkedet er fortsat handelsspændingerne mellem USA og Kina, frem mod G20-mødet i Japan sidste på ugen, hvor de to landes præsidenter mødes.

Samtidig er markedet præget af sidste uges lempelige indspil fra centralbankerne i både Europa og USA og de svagere økonomiske udsigter, som lempeligere pengepolitik dækker over.

I den forbindelse ventes der tirsdag særlig opmærksomhed på taler fra en kvartet af chefer i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

John C. Williams, chef for Federal Reserve i New York, Raphael W. Bostic, chef for Federal Reserve i Atlanta, centralbankchef Jerome H. Powell og Thomas Barkin, chef for Federal Reserve i Richmond, taler i løbet af tirsdag eftermiddag/aften dansk tid. De har alle fire stemmeret i centralbankens renteudvalg, FOMC.

Eftermiddagens nøgletal omfatter amerikanske boligpriser, salget af nye boliger og den amerikanske forbrugertillid, som den ser ud i juni.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
10:12:01

 
3,90%
 
10:12:01

 
3,76%
 
10:12:01

 
3,35%
 
19/07/19

 
1,52%
 
10:12:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder