Obligationer/åbning: Renten står stille ved handelsstart før USA-tal

Udgivet den 16-07-2018  |  kl. 08:56  |  

De danske obligationsrenter gør ikke stort væsen af sig mandag morgen, hvor investorerne i løbet af dagen vil vende blikket mod offentliggørelsen af udviklingen i det amerikanske detailsalg i juni.

Renten på den danske toneangivende tiårige statsobligation starter uændret i 0,31 pct., efter at den fredag sluttede 1 basispoint lavere.

Nøgletallet for det amerikanske detailsalg i juni offentliggøres klokken 14.30 dansk tid, og økonomerne venter, at tallet viser en stigning på 0,6 pct. på månedsbasis, skriver Bloomberg News. Til sammenligning steg detailsalget 0,8 pct. i maj.

- Holder vores skøn vand, vil det betyde, at detailsalget i gennemsnit voksede 0,6 pct. i andet kvartal, hvilket vil være særdeles lovende for den samlede økonomiske vækst i andet kvartal. Stiger detailsalget mindre, end vi venter, kan det give mindre rentefald og svække dollaren, skriver Kim Blindbæk, der er makroanalytiker hos Sydbank, og som ligeledes venter en stigning i juni på 0,6 pct.

TOPMØDE I HELSINKI

Mandagen byder også på et topmøde mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og den russiske præsident, Vladimir Putin. Topmødet skal afholdes på præsidentpaladset i den finske hovedstad, Helsinki, og det begynder ved middagstid.

Det bliver det første formelle topmøde mellem Trump og Putin. I det finske præsidentpalads vil de bruge en del af tiden på at tale om det ofte anspændte forhold, der er mellem regeringerne i Washington D.C. og Moskva, skriver det tyske nyhedsbureau dpa. Desuden skal de drøfte kriserne i Ukraine og i Syrien.

I løbet af dagen kan investorerne også få nyt fra det amerikanske Empire Manufacturing-indeks for juli, om udviklingen i forretningslagrene i USA og handelsbalancen i eurozonen i maj.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
7,33%
 
11:23:01

 
2,45%
 
11:23:01

 
2,08%
 
11:23:01

 
1,75%
 
11:23:01

 
0,80%
 
11:23:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder