Obligationer/åbning: Renter bakker yderligere

Udgivet den 30-06-2022  |  kl. 08:47  |  

Renterne faldt mærkbart onsdag på det danske obligationsmarked, og de bakker yderligere fra åbningen torsdag.

Forude venter en renteannoncering fra svenske Riksbanken kl. 9.30, mens investorerne i eftermiddag vil rette blikket mod amerikanske tal for privatforbrug og inflation.

AMERIKANSK INFLATION I FOKUS

- I eftermiddag vil fokus skifte til udviklingen i den amerikanske inflation når kerne-PCE-tallene for maj offentliggøres. På forhånd er der ventet et mindre fald til 4,7 pct. på årsbasis mod 4,9 pct. i måneden forinden. Disse data bliver fulgt tæt af den amerikanske centralbank og spiller traditionelt derfor også en stor rolle i markedernes prisning af pengepolitikken i USA, skriver Nordea i en morgenkommentar.

Herhjemme ligger renten på den tiårige danske statsobligation torsdag morgen i 1,87 pct., hvilket er 1 basispoint lavere end onsdag. Renten på papiret faldt onsdag iøjnefaldende 14 basispoint efter tyske inflationstal, der viste lavere prisstigningstakter i juni end ventet.

- Kombinationen af faldende aktiemarkeder og et overraskende tilbagefald i tysk inflation var i går medvirkende til at presse de lange europæiske renter mærkbart lavere, skriver Nordea i en kommentar torsdag morgen.

SVENSK RENTEFORHØJELSE I VENTE

Svenske Riksbanken annoncerer kl. 9.30 sine rentebeslutning fulgt af en pengepolitisk rapport, og der er stærke forventninger blandt økonomerne om, at den ledende svenske rente her bliver hævet med 50 basispoint til 0,75 pct.

Fra morgenstunden er der kommet en revideret opgørelse af dansk bnp i første kvartal, hvor væksten er blevet nedrevideret til minus 0,5 pct. på kvartalsbasis fra tidligere opgjorte minus 0,1 pct.

Ledigheden i Danmark blev endvidere opgjort til 2,5 pct., hvilket var uændret i forhold til måneden før.

Natten til torsdag kom der PMI-data fra Kina, hvor den samlede aflæsning fra National Bureau of Statistics viser en stigning til 54,1 i juni fra 48,4 i maj.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯