Obligationer/åbning: Renter lidt ned med udsigt til aktiefald

Udgivet den 19-05-2022  |  kl. 08:52  |  

Det danske obligationsmarked er torsdag åbnet med små rentefald forud for en ventet klar negativ åbning på aktiemarkederne i Europa efter onsdagens voldsomme aktienedtur - og rentefald - i USA.

Forude venter torsdag et rentereferat fra det seneste rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, et par taler af fremtrædende folk fra banken samt amerikanske nøgletal.

Herhjemme ligger renten på den tiårige danske statsobligation ved 8.45-tiden 1 basispoint lavere i 1,36 pct. Det følger dermed retningen for de amerikanske statspapirer, efter at investorerne i USA onsdag aften solgte ud af aktier og i stedet kanaliserede midler over i obligationer.

- Investorerne vil i dag nærlæse det pengepolitiske referat fra det seneste rentemøde i ECB. Derudover taler Guindos og Holzmann fra ECB, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i en morgenkommentar.

Han vil fokusere på signaler om, hvorvidt Guindos og Holzmann kan se for sig, at ECB på et tidspunkt sætter renten op med 50 basispunkter i stedet for den nuværende forventning om 25 basispunkter per gang.

- ECB's Knot lukkede i tirsdags ånden ud af flasken, da han sagde, at så stor en renteforhøjelse kunne komme i spil, hvis inflationspresset bredte sig. Investorerne har på ingen måder indstillet sig på sådan et scenarie, så renterne kan køre yderligere op, hvis flere ECB-direktører peger i den retning, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Ifølge Spreogel forventer investorerne over det kommende år, at renten i ECB sættes op med 140 basispunkter svarende til knap 6 renteforhøjelser af 25 basispunkter.

Dagens amerikanske nøgletal omfatter den ugentlige opgørelse af nytilmeldte ledige, Philadelphia Fed-indekset, salget af eksisterende boliger samt udviklingen i de ledende indikatorer.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯