Obligationer/åbning: Stille torsdagsstart frem mod amerikanske inflationstal

Udgivet den 10-10-2024  |  kl. 08:43  |  

Den amerikanske inflation vil blive et central punkt i torsdags handel med statspapirer. I de seneste måneder er inflationen gået den rigtige vej - og september ser ikke ud til at bryde den trend.

Markedet venter, at den årlige stigningstakt i september vil lande på 2,3 pct. mod 2,5 pct. måneden før ifølge estimater fra Bloomberg News.

- Hvis inflationen falder, kan det presse renterne ned. Men skulle inflationen være overraskende høj, kan det presse renterne noget op, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank, i en morgenkommentar.

Fra handelsstart stiger renten på den toneangivende tiårige statsobligation et enkelt basispoint til 2,15 pct. efter et renteplus på 2 basispoint onsdag.

Onsdag var det rentemødereferatet fra den amerikanske centralbank, der var i fokus. Det viste, at der var en livlig debat om, hvorvidt renten skulle sænkes med 25 eller med 50 basispoint.

Det endte som bekendt med en "jumbo-nedsættelse", men diskussionen vidnede om en tiltro til USA's økonomiske vækst, og på marginalen pegede uenigheden mod en knap så lempelig centralbank.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯