Obligationer/åbning: Tiårig rente når nyt 12 års højdepunkt

Udgivet den 04-10-2023  |  kl. 09:07  |  

Med udsigt til højere renter i længere tid kaster investorerne obligationer fra sig, hvilket onsdag morgen fører til, at den tiårige rente når et nyt tolvårs højdepunkt.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligationstiger stiger onsdag morgen 5 basispoint til 3,29 pct. efter tirsdagens fremgang på 5 basispoint og mandagens plus på 10 basispoint.

Dermed er tolvårstoppen i 3,24 pct. fra tirsdag og torsdag i sidste uge overgået.

Renterne er drevet højere på baggrund af forventninger om en længere periode med en mere restriktiv pengepolitik fra Den Europæiske Centralbank.

Det kan blive et tema i forbindelse med ECB's konference om pengepolitik, hvor centralbankens topchef, Christine Lagarde, vil holde tale onsdag formiddag klokken 10.

FOKUS PÅ NØGLETAL FRA BEGGE SIDER AF ATLANTEN

Markedsdeltagerne vil onsdag formiddag kigge mod et par nøgletal fra eurozonen, hvor detailsalgsopgørelsen for august ventes at vise en gentagelse af det årlige fald på 1,0 pct.

Detailsalget viser ifølge Sydbanks seniorøkonom Mathias Dollerup Sprogel afmatningen i den europæiske økonomi, hvor det har været faldende siden juni 2021 målt i faste priser.

- Hvis detailsalget falder kraftigt, kan det presse renterne noget ned, vurderer Sydbanks seniorøkonom.

Klokken 11 leveres også tal for producentpriserne i eurozonen, hvor der ventes en acceleration af den negative tendens med et ventet fald på 11,6 pct. i august sammenlignet med et fald på 7,6 pct. i juli.

Det fortsat varme arbejdsmarked i USA fortsætter med at være en hovedpine for den amerikanske centralbanks inflationsbekæmpelse.

Jobrapporten fra ADP har dog ikke været helt så brandvarme som nogle af de andre målinger, da opgørelsen i august viste et fald til 177.000, hvilket var den laveste jobskabelse i fem måneder. I onsdagens opgørelse for september ventes en yderligere afmatning til 150.000.

Den amerikanske ISM-erhvervstillid for servicesektoren ventes at vise en lille afmatning til 53,5 i september fra 54,5 for måneden før, da blandt andet stigende brændstofpriser har lagt lidt ekstra pres på forbrugeren.

Ugens vigtigste nøgletal lander fredag eftermiddag i form af den officielle arbejdsmarkedsrapport.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯