Obligationer/åbning: Uændret rente frem mod amerikansk jobrapport

Udgivet den 08-12-2023  |  kl. 09:00  |  

Som ventet åbner renten fredag stort set uændret for den toneangivende tiårige danske statsobligation, mens markedsdeltagerne venter på den amerikanske jobrapport for november.

Den amerikanske pendant ligger fredag morgen i Asien med en rente på samme niveau som ved lukningen af det danske marked torsdag eftermiddag.

Fredag ved åbningen er den danske rente 2,47 pct. - 1 basispoint højere end torsdag, hvor renten efter udsving over dagen endte i 2,46 pct. For en uge siden gik renten på weekend i 2,64 pct.

Dagens vigtigste økonomiske nøgletal lander i eftermiddag i form af jobrapporten fra USA, der er en vigtig indikator for det amerikanske arbejdsmarked, og som både centralbanken Federal Reserve og de finansielle markeder holder skarpt øje med.

Økonomer venter ifølge Bloomberg News, at beskæftigelsen uden for landbruget stiger 183.000 i november mod 150.000 i oktober.

- Det svarer til en underliggende jobvækst på omkring 150.000 personer, da jobvæksten får et løft på 30.000 bilarbejdere, som forlod statistikken i oktober på grund af strejke, påpeger seniorøkonom i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel.

Han venter videre, at hvis jobvæksten kommer noget lavere ind, end ventet, kan det udløse markante rentefald.

Den årlige vækst i timelønnen ventes også, at fortsætte den aftagende tendens til 4,0 pct. fra 4,1 pct.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯