OBLIGATIONER: Åbner højere - Afventer USA-tal

Udgivet den 16-07-1997  |  kl. 08:23  |  

København--16. juli--NetPosten--Det danske obligationsmarked ventes onsdag morgen at åbne op på højere niveauer, efter at de amerikanske obligationer steg over natten. Den tyske Bund future åbnede på Deutsche terminB”rse op i 102,48 mod 102,26, da det danske marked lukkede. Dermed ventes den ti-årige danske statsobligation 7 pct. 2007 at åbne i 106,36   46, hvilket ligeledes er ca. 2 promiller højere.

Danske obligationer tabte tirsdag lidt til de tyske - dog ikke så meget som danske Riis tabte i forhold til tyske Ulrich i Tour de France. Det ti-årige dansk-tyske rentespænd blev udvidet med et par basispoint til 54 bp., hvilket ses som gevinsthjemtagning oven på den seneste tids spændindsnævring.

Markedet ventes i dag at være afventende op til dagens amerikanske forbrugerpriser, der offentliggøres kl.14.30, og industriens produktion og kapacitetsudnyttelse, der offentliggøres kl. 15.15.

De amerikanske tal betragtes således i markedet som meget tunge, og kan flytte markedet.

Dermed er der lagt op til en rolig dag frem til kl. 14.30. Det eneste, der kan forvirre billedet, er hvis den amerikanske dollar lige pludselig bliver styrket igen til over 1,80 DEM. De korte tyske og franske renter steg således tirsdag i en reaktion på USD-styrkelsen. Markedet frygter således, at Bundesbank kan hæve sine renter i et forsvar for den tyske mark.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder