Obligationer/middag: Investorerne tager toppen af ugens rentedyk

Udgivet den 01-06-2023  |  kl. 12:01  |  

Store rentefald på ugens to første børsdage er torsdag middag afløst af små rentestigninger, selv om nøgletal bekræfter, at inflationen i eurozonen er på vej ned.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger ved 11.45 tiden 2 basispoint højre i 2,59 pct.

Tirsdag og onsdag faldt renten samlet 26 basispoint.

Formiddagens inflationstal fra eurozonen bekræfter, at inflationen aftager, og også mere end ventet. Investorerne har dog været godt varslet, da prisstatistikker fra Tyskland og flere sydeuropæiske lande i de seneste dage har vist et større fald i inflationen, end økonomer på forhånd havde sporet sig ind på.

I maj aftog inflationen i eurozonen til 6,1 pct. fra 7,0 pct. i april. Økonomer ventede ifølge Bloomberg News en prisstigningstakt på 6,3 pct.

- Et nyt, kærkomment og stort dyk i inflationen. Selv om mere end 6 pct. stadig er svimlende højt, så går det i den klart rigtige retning, konstaterer Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

Han vurderer dog ikke, at tallene vil rokke ved Den Europæiske Centralbanks, ECB's, intention om at hæve renten yderligere.

- ECB har siden sommer fundet rentehammeren frem, og hammeren har været i bevægelse lige siden til samtlige af deres rentemøder. Og et ny slag venter om 14 dage, når renten forhøjes for ottende gang i træk. Det vil bringe renten op på det højeste niveau i 22 år, spår Jeppe Juul Borre.

I USA offentliggøres i eftermiddag ADP-beskæftigelsesrapport over det private amerikanske jobmarked for maj. Der ventes en stigning i beskæftigelsen på 170.000 fra mod 296.000 i april.

Der kommer ligeledes amerikanske ISM-tal for industrien, der ventes at går tilbage til 47,0 i maj fra 47,1 i april. 50 er skillelinjen mellem fremgang og tilbagegang.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯