Obligationer/middag: Let stigende rente før storm af nøgletal i USA

Udgivet den 03-07-2024  |  kl. 11:32  |  

Der lander en lind strøm af nøgletal onsdag, og det har givet små udsving på obligationsmarkedet i formiddagstimerne.

Midt på dagen er forskellen dog minimal, da renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger i 2,60 pct., som kun er et enkelt basispoint mere end dagen før.

Dagens nøgletalsstorm indebærer nyt om de europæiske producentpriser samt et frisk indblik i tilstanden på det amerikanske jobmarked.

Det tætpakkede program af nøgletal vil i dagens løb blive afbrudt af indslag fra den portugisiske by Sintra, hvorfra Den Europæiske Centralbank denne uge holder sin årlige konference.

På talerstolen er centralbankchef Christine Lagarde og John Williams, der er chef for New York-afdelingen af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og fra samme kant venter i aften referatet fra amerikanernes seneste rentemøde.

NYT OM USA'S JOBMARKED

Producentpriserne i eurozonen faldt mere end ventet i maj. På årsbasis var der tale om et fald på 4,2 pct. mod konsensusforventninger om et fald på 4,1 pct. ifølge Bloomberg News. I april var dykket 5,7 pct.

Dagens vigtigste nøgletal er den amerikanske ADP-jobrapport for det private jobmarked, der offentliggøres klokken 14.15. Tallet kan nemlig give en forsmag på den officielle jobrapport fra USA, der offentliggøres fredag.

Rapporten ventes at vise en jobskabelse i den private sektor på 165.000 i juni fra 152.000 måneden før.

- Viser arbejdsløshedstallene i dag svaghedstegn, kan det give rentefald og en svækket dollar. Det øger nemlig sandsynligheden for, at den amerikanske forbundsbank sænker renten i september, vurderer Kim Blindbæk, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder