Obligationer/middag: Lidt højere renter før britisk rentemelding

Udgivet den 11-05-2017  |  kl. 12:39  |  

De europæiske obligationsmarkeder ligger med beherskede rentestigninger torsdag middag, hvor næste pejlemærke er resultatet af rentemødet i Bank of England klokken 13.

- Vi venter, at de endnu en gang fastholder renten i rekordlave 0,25 pct. Opsvinget er stadig ganske fornuftigt, om end væksttempoet er aftaget lidt, idet især forbrugerne begynder at mærke effekten fra den reducerede købekraft i kølvandet på den højere inflation, skriver chefanalytiker Tina Winther Frandsen fra Jyske Bank i en kommentar.

- Vi tror også, at Bank of England fortsat vil se risici som balancerede, selv om nogle medlemmer er blevet mere bekymret for inflationsbilledet. Sidstnævnte vil også indebære, at Kristin Forbes formentlig igen vil stemme for en renteforhøjelse, ligesom hun gjorde i marts, og risikoen er endda, at hun får selskab fra for eksempel Michael Saunders, tilføjer Tina Winther Frandsen om mulige stemmeudfald fra medlemmer af centralbankens komité.

De danske obligationsrenter følger tendensen på hovedparten af de øvrige obligationsmarkeder i Europa med rentestigninger. Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger ved 12.30-tiden 3 basispoint højere i niveauet 0,70 pct.

Tidligere torsdag kom det frem, at EU-Kommissionen har hævet prognosen for væksten i både eurozonen og EU som helhed for 2017 og 2018.

I EU's forårsprognose forventer kommissionen for eurozonen specifikt nu en vækst på 1,7 pct. i 2017 og 1,8 pct. i 2018. Tidligere lå prognosen på 1,6 pct. i 2017 og 1,8 pct. i 2018.

Inflationen i eurozonen ventes endvidere at lande på 1,6 pct. i 2017 og falde til 1,3 pct. i 2018, mens arbejdsløsheden forventes at fortsætte den faldende tendens til 9,4 pct. i eurozonen i 2017 og 8,9 pct. i 2018.

Kommissæren for økonomiske og finansielle spørgsmål, beskatning og afgifter, Pierre Moscovici, peger blandt andet på forretnings- og forbrugertilliden i Europa samt lempelig pengepolitik som bidrag til væksten.

- Europa er på vej mod sit femte år i træk med vækst støttet af lempelig pengepolitik, robust forretnings- og forbrugertillid og forbedret verdenshandel. Det er også gode nyheder, at den høje usikkerhed, der har karakteriseret de sidste 12 måneder, er begyndt at aftage, siger Pierre Moscovici i en pressemeddelelse.

Senere på eftermiddagen kan investorerne se frem til amerikanske nøgletal for både nytilmeldte ledige, der offentliggøres klokken 14.30.

Antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge ses lande omkring 245.000 ifølge estimater fra Bloomberg News. I forrige uge landede tallet på 238.000.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder