Obligationer/middag: Lille rentestigning forud for Powells tale

Udgivet den 22-09-2020  |  kl. 12:16  |  

Øget risikoappetit og en forbedret stemning på aktiemarkederne har medført et mindre udsalg af statsobligationer og deraf følgende stigende renter.

Renten på den tiårige danske statsobligation ligger tirsdag middag med et plus på 1 basispoint i minus 0,42 pct., efter at mandagens risikoaversion sendte renten ned med 3 basispoint.

Nøgletal viste fra morgenstunden et fald i forbrugertilliden i Danmark til minus 7,4 i september fra minus 5,5 måneden før.

Dagen har også budt på rentenyt fra Sverige.

Den svenske centralbank, Riksbanken, har tirsdag fastholdt den ledende rente i Sverige på 0,00 pct., og renten forventes også at forblive på det niveau frem til mindst udgangen af 2023, viser rentebanen fra Riksbanken.

I forbindelse med rentemeddelelsen opjusterer banken også sin prognose for bruttonationalproduktet (BNP) i Sverige for både i år og næste år.

Senere på dagen kommer der europæiske forbrugertillidstal og amerikanske tal for salget af eksisterende boliger, mens der i eftermiddag også kommer fokus på chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, som taler i Kongressen.

- Powell skal i Kongressen kl. 16.30, hvor han sammen med finansminister Mnuchin skal give sit syn på Kongressens stimulanser. Feds præsident kan også passende adressere aktieinvestorers kritik af, at Fed ikke gør nok for at ændre sine opkøbsprogrammer, så de stimulerer vækst og inflation.

- Fed kunne både øge opkøbene yderligere og forlænge varigheden på statsobligationsopkøbene. Der har også været kritik af, at Fed ikke er mere aggressiv med hensyn til udlånsprogrammerne, skriver chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank i en morgenkommentar.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder