Obligationer/middag: Rentehop forud for Powell-tale

Udgivet den 23-02-2021  |  kl. 11:53  |  

Handlernes syn på fremtiden lysner på gode nyheder om vaccineudrulning og genåbninger. Mandag var det Storbritannien, der kom med en firtrinsraket i forbindelse med genåbning af samfundet, og det får investorerne til at sælge ud af obligationer, da der satses på højere inflation.

Renten på den danske tiårige statsobligation stiger tirsdag middag med 4 basispoint til minus 0,19 pct.

Stigningen kommer efter flere dage, hvor renten har bevæget sig i begge retningerne. Sidste mandag lå renten i minus 0,28 pct.

POWELL TALER

I eftermiddag vil chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, tale i Kongressen i Washington. Og her vil der især blive holdt øje med udmeldinger om den amerikanske økonomi og renteniveauet.

Der kommer også tal for den amerikanske forbrugertillid i eftermiddag.

- En kraftig fremgang i forbrugertilliden kan presse renterne yderligere op, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank.

Han venter selv en lille stigning i opgørelsen for februar.

- I øjeblikket forhandler de amerikanske politikere nemlig om en yderligere check til amerikanerne på 1400 dollar. Samtidig har vi set, at der i januar igen blev skabt arbejdspladser efter et fald i beskæftigelsen i december. Det vil kunne smitte positivt af på amerikanernes syn på fremtiden, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Ifølge et estimat fra Bloomberg News ventes forbrugertilliden at lande på 90 i februar.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder