Obligationer/middag: Renten falder lidt efter europæiske nøgletal

Udgivet den 28-11-2019  |  kl. 11:56  |  

Der er kun små bevægelser på det danske obligationsmarked torsdag ved middagstid, hvor investorerne har fået en række nøgletal fra Europa.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation falder med 1 basispoint til minus 0,35 pct.

I løbet af formiddagen har investorerne fået nyt om udviklingen i en række tillidsindikatorer for eurozonen i november.

Den samlede økonomiske tillidsindikator for eurozonen steg til 101,3 fra 100,8 måneden før. Økonomerne havde ventet en fremgang til 101,0 ifølge et estimat fra Bloomberg.

Indekset er sammensat af en række erhvervs- og forbrugerindikatorer udført for EU-Kommissionen.

Tungest vejer industritilliden, som faldt til minus 9,2. Her var der ventet indeks minus 9,1 ifølge Bloombergs rundspørge, efter at indekset viste minus 9,5 måneden før.

Tilliden i det næstvigtigste indeks, servicesektoren, steg til 9,3 i måneden fra 9,0. Her havde økonomerne ventet et fald til 8,8.

Derudover kom der også nyt om forbrugertilliden i november, der endte helt som ventet i den endelige opgørelse for november med et minus på 7,2.

Fra Tyskland offentliggøres først på eftermiddagen foreløbige forbrugerpriser for november. De ventes at vise en stigning på 1,2 pct. mod en stigning på 1,1 pct. måneden før.

Der er ingen amerikanske nøgletal i kalenderen torsdag, hvor de amerikanske handlere er fraværende i anledning af Thanksgiving. Fredag holder de amerikanske markeder desuden en halv fridag.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder