Obligationer/middag: Renten kravler endnu 1 basispoint op

Udgivet den 27-06-2019  |  kl. 12:11  |  

God stemning på de europæiske aktiemarkeder torsdag og optimisme omkring udfaldet af weekendens handelsforhandlinger mellem Kina og USA er med til at sende renterne en smule op på det danske obligationsmarked torsdag.

Renten på den tiårige danske statsobligation stiger ved middagstid med 1 basispoint til minus 0,23 pct. Onsdag steg renten på papiret 2 basispoint til minus 0,25 pct.

Ugens helt store fokuspunkt for de finansielle markeder er det forestående G20-møde i Japan, som starter fredag, hvor præsidenterne for USA og Kina mødes. Donald Trump har forud for mødet udtalt, at det er muligt for de to lande at nå en aftale i weekenden, men at højere toldmure ligeledes også er en mulighed.

Markedet vil derfor holde øje med alle nyheder fra den front og eventuelle indikationer på en våbenhvile mellem parterne, vurderer Sydbanks makroanalytiker, Mathias Rømer Sproegel, i en kommentar.

Torsdag formiddag landede en håndfuld nøgletal fra eurozonen. Mens forbrugertilliden i eurozonen i den endelige opgørelse for juni landede nøjagtig som ventet og viste et minus på 7,2, skuffede tillidsindeksene.

Den samlede økonomiske tillidsindikator for eurozonen faldt i juni til 103,3 fra 105,2 måneden før. Økonomerne havde ventet en tilbagegang til 104,8 ifølge et estimat fra Bloomberg. Indekset er sammensat af en række erhvervs- og forbrugerindikatorer udført for EU-Kommissionen.

Tungest vejer industritilliden, som faldt til minus 5,6. Her var der ventet indeks minus 3,0 ifølge Bloombergs rundspørge, efter at indekset viste minus 2,9 måneden før.

Det næstvigtigste tillidstal - for servicesektoren, dykkede til 11,0 i måneden fra 12,1. Her havde økonomerne ventet en stigning til 12,4.

Den indikator, der afspejler forretningsklimaet med et mere dybdegående blik inden for industrien, blev opgjort til 0,17 i juni. Det var også svagere end ventet blandt økonomerne, der havde sigtet efter et indeks på 0,27 ifølge Bloomberg.

Derudover kan markedsdeltagerne torsdag se frem til tyske inflationstal for juni. Opgjort på årsbasis venter økonomerne en inflation på 1,4 pct., hvilket i givet fald er uændret i forhold til måneden før. Det viser et estimat fra Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
16:41:01

 
5,00%
 
16:41:01

 
4,80%
 
16:41:01

 
3,58%
 
16:41:01

 
2,28%
 
16:41:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder