Obligationer/middag: Renten kravler højere inden jobrapport

Udgivet den 05-08-2022  |  kl. 11:51  |  

Den tiårige danske rente er kravlet en anelse højere fredag middag op til eftermiddagens vigtige jobrapport fra USA.

Status ved 11.45-tiden er tiårig dansk rente på 1,11 pct. - 2 basispoint mere end torsdag, men uændret set over ugen.

Centralt i eftermiddagens arbejdsmarkedsrapport står jobskabelsen, efter at den amerikanske centralbank gennem det sidste halve år har accelereret de næsten månedlige renteforhøjelser til en nu aggressiv cyklus, hvor de seneste to forhøjelser har været på 75 basispoint.

Rentestigningerne er iværksat for at bekæmpe den skyhøje inflation, men frygtes at dæmpe den økonomiske aktivitet så meget at USA sendes ud i recession og øget arbejdsløshed.

Også rapportens arbejdsløshedsdata tæller, og økonomerne vil desuden holde øje med lønstigningerne, der kan give et fingerpeg, om hvorvidt inflationen er på vej til at få endnu bedre fat.

- Vi vil holde øje med, om jobvæksten sætter farten ned, og om lønvæksten gør tegn til at køle af. Hvis det er tilfældet, vil renterne køre ned på kongetallet, vurderer seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat.

Fra Europa er der fredag morgen kommet nyt om den tyske industriproduktion, der faldt 0,5 pct. på årsbasis i juni mod en ventet tilbagegang på 1,3 pct.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯