Obligationer/middag: Renten kravler stadig opad

Udgivet den 08-11-2019  |  kl. 11:47  |  

De danske statsrenter fortsætter en smule op fredag middag efter en større rentestigning torsdag, hvor markederne var præget af risikovillighed i forventning om en snarlig delaftale om handel mellem USA og Kina.

Det gav kraftigt stigende aktier, og det betød også, at investorerne hev penge ud af obligationsmarkedet for at placere dem i aktier i stedet.

Torsdag steg den tiårige danske rente 7 basispoint, og fredag er renten kravlet yderligere 1 basispoint højere til minus 0,23 pct.

I løbet af ugen er renten steget sammenlagt 13 basispoint i håb om, at Kina og USA er på vej til at bilægge nogle af deres stridigheder.

Fra den makroøkonomiske front er der fredag kommet kinesiske handelstal, der viste en fortsat betydelig afsmitning fra handelskrigen i oktober. I hvert fald faldt eksporten igen - men tilbagegangen var mindre end ventet blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Senere i eftermiddag får investorerne nyt fra USA, hvor University of Michigan offentliggør forbrugertilliden i november. Her venter økonomerne en fastholdelse af oktobers niveau på 95,5.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder