Obligationer/middag: Renten stiger efter tyske tillidstal

Udgivet den 27-03-2023  |  kl. 11:38  |  

Et bedre end ventet tysk erhvervstillidsindeks, IFO, sender renterne op mandag middag, på en dag hvor der også er fokus på taler fra medlemmer af Den Europæiske Centralbank (ECB).

Renten på den toneangivende statsobligation herhjemme med udløb i november 2031 ligger midt på handelsdagen i 2,38 pct., hvilket er 4 basispoint højere end fredag.

Ud på formiddagen viste tal, at stemningen i det tyske erhvervsliv er lettet. Erhvervstillidsindekset IFO for marts steg til 93,3 fra 91,1 måneden før. Blandt økonomerne var der ventet et indeks på 91,0 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Lige inden offentliggørelsen lå renten i 2,33 pct.

- Tysk erhvervstillid er i bedring og måler det højeste i et år. Stemningen i det tyske erhvervsliv er simpelthen lettet. Fremgangen kommer dog fra et meget lavt niveau, og der signaleres fortsat en svær tid, skriver Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

- Erhvervstilliden blev i efteråret skudt i sænk af massiv inflation, energikrise og massiv økonomisk usikkerhed. Men siden er der kommet lidt mere ro på energipriserne og de økonomiske udsigter, og det bløder op i erhvervstilliden, skriver Jeppe Juul Borre.

Det tyske IFO-indeks dækker over omtrent 9000 tyske selskabers opfattelse af det nuværende forretningsklima, og hvordan de venter, at de næste seks måneder vil blive.

Derudover byder mandagen på taler fra medlemmer af ECB - blandt andet Isabel Schnabel, der er medlem af centralbankens direktion.

Investorerne vil holde øje med flere kommentarer om ECB's syn på den seneste tids finansielle uro, og hvordan det kan påvirke centralbankens rentebeslutninger.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯