Obligationer/middag: Renten stiger lidt frem mod centralbank-taler

Udgivet den 07-02-2023  |  kl. 11:44  |  

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation stiger en smule frem mod aftenens taler fra centralbankfolk.

Tirsdag middag ligger renten 2 basispoint højere i 2,42 pct. i forhold til mandag.

Der er kun få økonomiske nøgletal at forholde sig til tirsdag, men dagen byder til gengæld på vigtige taler fra topfolk i både Den Europæiske Centralbank og den amerikanske kollega, Federal Reserve.

Fra Tyskland viser data for industriproduktionen et fald på 3,1 pct. i december i forhold til måneden før. Ifølge Bloomberg News var ventet et fald på 0,8 pct. i produktionen.

Den franske centralbankchef, François Villeroy de Galhau, siger tirsdag middag, at ECB ser inflationen vil nærme sig de 2 pct. i slutningen af 2024 eller starten af 2025. Og at en recession muligvis kan undgås, skriver Bloomberg News.

I aften taler den tyske centralbankchef Isabel Schnabel fra ECB samt Federal Reserves Michael Barr og Jerome Powell.

Det er især Powell, topchef i Federal Reserve, der lures på. Og hvor han ligger i forhold til, hvor højt de amerikanske renter skal op, og hvor længe de skal blive på det forhøjede niveau - ikke mindst set i lyset af sidste fredags massivt overraskende stærke arbejdsmarkedsrapport.

- Vi vil især lægge mærke til, om fredagens voldsomme stigning i den amerikanske beskæftigelse får Powell til at skærpe tonen i forhold til sidste uges rentemøde. Hvis det er tilfældet, kan det presse renterne op, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat.

Investorerne har siden jobrapporten justeret kraftigt på forventningerne til udviklingen i den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, rentebane.

Handelen med rentefutures indikerer nu en top i centralbankrenten til juli i 5,15 pct., inden investorerne ser renten sat ned til 4,80 pct. inden nytår. Det er en markant stejlere rentebane end buddet torsdag, da obligationsmarkedet pegede mod en rentetop i 4,90 pct. og en rente ved udgangen af december i 4,40 pct.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯