Obligationer/middag: Renten trækker sidelæns inden prisrapport fra USA

Udgivet den 12-06-2019  |  kl. 12:15  |  

Små bevægelser præger det danske obligationsmarked onsdag middag, hvor investorerne så småt er begyndt at se frem mod amerikanske inflationstal for maj. Årsagen er ikke mindst, at markedet er begyndt at spekulere i en mulig amerikansk rentenedsættelse.

- Forbrugerpriserne kan være en åbning for rentenedsættelse fra Fed (den amerikanske centralbank, red.), men det tror vi nu ikke bliver tilfældet, skriver Tommy Steg, senioranalytiker i Jyske Bank, i et notat.

Økonomer venter, at de amerikanske forbrugerpriser steg med 1,9 pct. på årsbasis i maj mod 2,0 pct. i april, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Kerneforbrugerpriserne, der fraregner fødevare- og energipriserne, ventes at være steget med 2,1 pct. ligesom i april.

Herhjemme ligger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation uændret i minus 0,19 pct. - et niveau, som Jyske Bank spår er for lavt.

- Markederne "priser" rentenedsættelser fra Fed i år, mens vi venter, at Fed først nedsætter renten i 2020. Ligeledes "indprises" ECB og Nationalbanken til at nedsætte renten med 5-10 basispoint, mens vi venter uændrede renter i år og næste år.

- Vi venter derfor mindre rentestigninger hen over sommeren, hvorefter renterne igen ventes at falde, når Fed nedsætter renten i 2020, lyder Jyske Banks spådom.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder